Pakistan'daki Terör Saldırısına Tepkiler

Şanlıurfa Şehit Aileler Derneği Başkanı Mehmet Yavuz ve Eğitim Bir Sen Şanlıurfa Şubesi Başkanı İbrahim coşkun Pakistan'daki terör saldırısını kınadı.

Pakistan'daki Terör Saldırısına Tepkiler

Şanlıurfa Şehit Aileler Dernek Başkanı Mehmet Yavuz, açıklamsında, Pakistan’ın Hayber-Pahtunhva eyaletinin başkenti Peşaver'deki bir okula yapılan terör saldırısına üzüldüklerini belirtti.

Saldırı kınayan Yavuz, "Kardeş ülkemiz Pakistan'ın huzur ve güvenliği ile iç istikrarını bozmayı hedefleyen söz konusu terör eylemini şiddetle kınıyoruz. Bu menfur saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Saldırıya karşı başlatılan operasyonların başarıyla sonuçlanarak, rehin alınan tüm öğrencilerin sağ salim kurtarılmaları en büyük temennimizdir" dedi

Eğitim Bir Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, saldırının Pakistan’ın huzuruna, güvenliğine ve eğitimine yapıldığını kaydetti.

Coşkun, saldırıda hayatını kaybeden meslektaşlarına ve öğrencilere Allah’tan rahmet, ailelerine, Pakistan halkına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

Öte yandan Pakistan’ın Peşaver kentindeki okul baskınında 132'si öğrenci, 9'u öğretmen 141 kişinin öldüğü, başlatılan karşı operasyonla 6 teröristin ölü ele geçirildiği, olayda 121 öğrenci ve 7 komandonun askerin yaralandığı açıklanmıştı

Kaynak: İHA