Kazan Aile Yaşam Merkezi’nde Ebru ve Taş Süsleme Sergisi Açıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kazan Aile Yaşam Merkezi, düzenlediği sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerle kendinden söz ettirmeye devam ediyor.

Kazan Aile Yaşam Merkezi’nde Ebru ve Taş Süsleme Sergisi Açıldı
Hizmete girdiği günden itibaren genç yaşlı tüm Kazanlıların buluşma noktası haline gelen Kazan Aile Yaşam Merkezi’nde son olarak “Ebru ve Taş Süsleme Sergisi” açıldı

Kazan Aile Yaşam Merkezi Konferans Salonu’ndaki serginin açılışı, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ile Kaymakam Murat Duru tarafından gerçekleştirildi.

Kazan Aile Yaşam Merkezi Çocuk Kulübü ve Gençlik Merkezi’ne üye 125 çocuk ve gencin hayallerinin sanata dönüştürülmesiyle hazırlanan sergide, taş ve ebru sanatının incelikleri ile bezenen eserler görücüye çıktı. Taş süsleme ile 'suyun üstüne düşen ruhun gölgesi’ diye tanımlanan ebru sergisi büyük ilgi gördü. Vatandaşlar, “Bizleri böylesine güzel tesisle buluşturan, desteğini her zaman yanında hissettiğimiz Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek’e teşekkür ederiz” dediler

Kazanlılar, el emeği göz nuru rengarenk ebrular ile taştan yapılmış tablo, iğnelik, notluk gibi taş süsleme sanatının örneklerini 20 Aralık Cumartesi gününe kadar gezebilecek.
Kaynak: İHA