Jandarma Hem Öğrencileri Eğitiyor, Hem Sürücüleri Uyarıyor

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde jandarma trafik ekipleri, öğrencilere yönelik trafik eğitimlerini sürdürürken, sürücüleri de uyarmaya devam ediyor.

Jandarma Hem Öğrencileri Eğitiyor, Hem Sürücüleri Uyarıyor

Kırıkhan İlçe Jandarma Trafik Tim Komutanlığı'nca, ilçeye bağlı belde ve köy okullarına öğrenci taşıyan servis minibüslerine denetimler sürerken, timler ayrıca okullarda öğrencileri, trafik güvenliği konusunda seminer vererek uyulması gereken kurallara karşı uyarıyor.

Jandarma ekipleri sürücülere uymaları gereken kuralları hatırlatırken, servis şoförlerine araç ve öğrenci yanında sigara içmemeleri, araç içinde her koltukta emniyet kemeri bulundurulması ve kullanılması, araçlarda taşıma sınırı üzerinde öğrenci ve yolcu alınmaması, lastiklerin kış lastiği olup olmadığı ve diş derinliklerinin kontrol edilmesi, sürücülerin kıyafetlerinin temiz ve ütülü olup öğrencilere davranışlarıyla örnek olmaları, öğrencilere laubali ve kaba davranışlarda bulunmamaları, öğrencileri durak harici yerlerde indirmemeleri ve öğrencilerin velilerine teslim edildiğinden emin olmaları gibi konularda sürücülere uyarılarda bulundu. ??Veli ve öğrencilerden, sürücülerle ilgili en çok, araca öğrenci harici yolcu alınması ve koltuk sayısından daha fazla öğrenci alınması şikayetleri geldiğini belirten ekipler, bu kurallara uymayan sürücüler hakkında ise 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nca cezai işlem uygulandığı belirtildi.

OKULLARDA ÖĞRENCİLERE 'TRAFİK GÜVENLİĞİ' SEMİNERİ
Kırıkhan ilçesinde jandarma trafik ekiplerinin, servis şoförlerine ve araçlarına yönelik denetimleri aralıksız devam ediyor. Jandarma ekipleri sürücülere önemli uyarılarda bulunarak uymaları gereken kuralları hatırlattı. Servis şoförlerine araç ve öğrenci yanında sigara içmemeleri, araç içinde her koltukta emniyet kemeri bulundurulması ve kullanılması, araçlarda taşıma sınırı üzerinde öğrenci ve yolcu alınmaması, lastiklerin kış lastiği olup olmadığı ve diş derinliklerinin kontrol edilmesi, sürücülerin kıyafetlerinin temiz ve ütülü olup öğrencilere davranışlarıyla örnek olmaları, öğrencilere laubali ve kaba davranışlarda bulunmamaları, öğrencileri durak harici yerlerde indirmemeleri ve öğrencilerin velilerine teslim edildiğinden emin olmaları gibi konularda sürücülere uyarılarda bulundu.
Kaynak: İHA