Efkan Ala'dan paralel yapı açıklaması

İçişleri Bakanı Efkan Ala paralel yapıya ilişkin dikkat çeken bir açıklamalarda bulundu.

Efkan Ala'dan paralel yapı açıklaması
Efkan Ala'dan paralel yapı açıklaması
A Haber'e özel röportaj veren İçişleri Bakanı Efkan Ala, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Efkan Ala Paralel yapı nedir? sorusuna da cevap verdi.

BEYNİ DIŞARIDA ELİ İÇERİDE

'Başta cemaat olarak işe başlayan sonrasında sektör haline, sonra da örgüt haline dönüşmüş bir yapı söz konusu' diyen Efkan Ala 'Bu yapı devletin içerisinden bir takım birimlerde yer edinmiş ve buralarda yer almış tabiri caizse bazılarını ele geçirmeye çalışmış ama şunu bilelim ki, beyni dışarıda eli içeride bir mekanizmadır' dedi.

Efkan Ala 'Türkiye'deki olup bitenlerin ve one minutten sonraki kronoloji dikkate alındığında başarılmak istenenlerin bir kronolojisi çıkarıldığında çok açık bir biçimde Türkiye'nin istikrarına ve yönetimine halkın iradesine açık bir darbe teşebbüsünde bulunulduğu net bir biçimde görülür' şeklinde konuştu.

ONLARA ÇOK İMKAN SAĞLADIK

'Biz bu yapının din ve vicdan özgürlüğü konusunda çok önünü açtık' diyen Efkan Ala 'Daha önce yaşadığımız sorunları bertaraf etmiş bir iktidar olarak yani 2010'dan sonra da 28 Şubat'ın bütün kalıntılarını devlet kayıtlarından çıkarmış bir iktidar olarak insanların din ve vicdan özgürlüğü konusunda hassasiyeti olan insanların olabildiğince özgürlüklerini yaşaması için önündeki engelleri kaldırdık ve onlara imkan tanıdık. Bunun için de elimizden geleni yaptık' ifadelerini kullandı.

DARBE GİRİŞİMİNDE BULUNDULAR


Efkan Ala şunları söyledi: Zamanında doğru yerde durmayan, insanlar üzerinde çok ağır baskılar olurken inançların üzerinden tanklar geçerken tankları meşrulaştıran ama ezilen inanç sahiplerini yanlış yapmakla itham eden bir anlayış, sonra yine bizim merhametimizle onlara da çok imkan sağlandı, özgürleşsinler daha fazla insanlara ulaşsınlar dendi fakat onlar dışarıdaki irtibatlarıyla bir takım faaliyetler içine girip darbe girişminde bulundular.