Ceyhan'da 'Toprağa Saygı Yürüyüşü'

Ceyhan ilçesinde, Tema Vakfı tarafından erozyonla mücadele etkinlikleri kapsamında "Toprağa Saygı Yürüyüşü" düzenlendi.

Tema Vakfı Ceyhan Temsilciği tarafından gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, toplumu bilinçlendirmek ve doğa varlıklarının korunmasına dikkati çekmek amacıyla yapılan yürüyüş, Demir Köprü mevkiinde başladı.

Ellerinde dövizler taşıyan Tema gönüllüsü öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar, Ceyhan Belediyesi Mehteran ekibiyle Atatürk ve Kızılay Caddesi'nden Cumhuriyet meydanına kadar yürüdü.
Tema Vakfı Adana İl Başkanı Halil Akyürek ve Ceyhan Temsilcisi Şahin Özer'in, Atatürk Anıtı'na çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.
Tema Vakfı Adana İl Başkanı Akyürek yaptığı konuşmasında, toprağın önemine değinerek, insanoğlunun topraktan geldiğini ve toprağa da gideceğini hatırlattı.
Adana ve ilçelerinde Tema Vakfı'nın çalışmalarını anlatan Akyürek, "Ana gibi yar olan toprak için buradayız. Topraklarımızın nimetleriyle hayat buluyoruz. Topraklarımızı gelecek nesillere teslim etmek için, yeşil bir gelecek bırakmak için çaba göstermeliyiz" dedi.

Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk de Tema Vakfı'na destek verdiklerini vurgulayarak, yeşil bir Ceyhan için "160 hemşehrimize 160 bin fidan" projesini başlattıklarını anımsattı.
Öztürk, şöyle konuştu: "Orman Bölge Müdürlüğümüz bize bin 100 dönümlük alan tahsis ederek '160 bin hemşehrimiz 160 fidan 'projesini başlatarak fidanlarımızı doğayla buluşturduk.112 mahallemizde kurduğumuz stantlarda vatandaşlarımıza fidan dağıttık. Yeşil bir Ceyhan için çalışıyoruz. Bu tür organizasyonları düzenleyen Tema Vakfı'na teşekkür ediyorum. Erozyonun çok faklı sebepleri vardır. Ceyhan'da gördüğümüz sebeplerden birisi de yüzey sulama yöntemi nedeniyle topraklarımızın her yıl binlerce tonu maalesef denize gitmesidir. Bilinçsiz sulama yapıldığından dolayı bu tür felaketlerle karşı karşıya kalıyoruz. Bu topraklarımıza sahip çıkacağız."
Kaynak: AA