Burhaniyeliler Reşitköy Barajı'Nın İhalesini Bekliyor

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, yaklaşık 60 yıldan beri gündemde olan Reşitköy Barajı’ nın ihalesinin yapılması bekleniyor.

Burhaniyeliler Reşitköy Barajı'Nın İhalesini Bekliyor

Mart ayında ilçeye gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’ nun baraj ihalesinin 2015 yılında yapılacağı sözünün ilçede sevince neden olduğunu anlatan Emekli Zabıt Katibi Ali Poyraz, baraj için 18 yıldır yüzlerce sayfa yazı yazdığını söyledi.

Burhaniye de, çok geniş alanın sulanmasına katkı sağlayacak ve Yat limanının dolmasının önüne geçecek olan Reşitköy barajı projesinin hayata geçirilmesi bekleniyor. Yılın son günlerinin yaşandığı şu günlerde, baraj ihalesinin yeni yılın ilk günlerinde yapılmasını beklediklerini anlatan Ali Poyraz” Reşitköy barajı ilçemiz çiftçilerinin yarım asırlık hayalidir. Ben de, çorba da tuzum olsun diye 18 yıldır yüzlerce sayfa yazılar yazdım. Bunları her kademedeki yetkililere gönderdim. Geçtiğimiz Mart ayında ilçeye gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu da, bu konuda müjde verdi. Baraj ihalesinin 2015 yılında yapılacağını söyledi.

Şimdi heyecanla bekliyoruz. İhale bedelinin yüzde 10’nun bütçeye konmasıyla inşaat başlayacaktır. Bu konuda yılmadan usanmadan yüzlerce defa yazışma yaptım. Son olarak da 2 Aralık 8 Aralık da sayın bakana, DSİ genel müdürüne ve Ak Parti Grup başkan vekili Ethem Ünal’a evraklar gönderdim. Yeni yılın ilk günlerinde bu müjdeyi bekliyoruz. Belediye başkanımız Necdet Uysal da, 60 yıllık beklentinin gerçekleşeceğini söyledi.

Son duyumlarıma göre de Örendeki Adramytteion Kazıları Başkanı Yrd. Doç. Dr. H. Murat Özgen’ in de baraj alanında çalışma yapmak üzere görevlendirildiğini duydum İlçemizde herkes bu sevinçli haberi bekliyor. Katkı veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA