Burdur'un İçme Suyu Sorunu

Burdur'un içme suyu sorununu çözmek amacıyla, isale hattı yenileme projesi ihalesine çıkılacağı bildirildi.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, yaptığı yazılı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile yaptığı görüşmenin meyvesini verdiğini kaydetti.

Burdur'un içme suyu sorununu çözmek için Burdur ve Isparta'nın Senir Beldesini kapsayan isale hattı yenileme projesi yapım işinin 15 Ocak 2015 tarihinde ihale edileceğini belirten Ercengiz, "DSİ 18. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacak ihalenin süresi 185 gün olarak belirlendi. Proje ihalesi kapsamında Senir Beldesi, İnsuyu Havzası ve Gökpınar'dan Burdur'a gelen içme suyu hatlarının yenilenmesi ile içme suyu arıtma tesisinin projelendirilmesi de yer alıyor" dedi.

Söz konusu proje tamamlandığı zaman içme suyu probleminin kalmayacağını belirten Ercengiz, söz verdikleri gibi Burdurlular'ın çeşmeden su içebileceklerini bildirdi.

Ercengiz açıklamasında, desteklerinden dolayı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Burdur Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bayram Özçelik, CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan ve DSİ 18. Bölge Müdürü Adem Coşkun'a teşekkür etti.
Kaynak: AA