Yabancı Gazeteciler Mevlana İçin Konya'da

Mevlana'nın 741. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri için Konya'ya gelen 20 ülkeden 40 gazeteci, kentin tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün organizasyonu ile Türkiye'nin çeşitli yerlerinden Konya'ya gelen gazeteciler ile yurt dışından katılan konuk gazetecilerin ilk durağı, Konya Organize Sanayi Bölgesi ve Konya Bilim Merkezi oldu.
Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Organize Sanayi Bölgesi Salonu'nda düzenlenen bilgilendirme toplantısında "Yükselen Ekonomi: Konya" isimli bir brifing verdi.
Öztürk, Konya'nın 9 organize sanayi bölgesi, 14 özel sanayi sitesi, 39 küçük sanayi sitesi, Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi, Organize Hayvancılık Bölgesi ve Teknoloji Geliştirme Bölgesi ile gelişmiş bir sanayi altyapısına sahip olduğunu söyledi.

Kentin 150'den fazla ülkeye 1 milyar doların üzerinde ihracat yaptığını belirten Öztürk, Mevlana Müzesi ve Çatalhöyük gibi kültürel ve tarihi zenginliklerine, 120 binden fazla üniversite öğrencisine, rüzgar ve güneş gibi yüksek potansiyelli yenilenebilir enerji kaynaklarına sahip bulunduğunu vurguladı.
Öztürk, Konya Organize Sanayi Bölgesi'nin Türkiye'nin ikinci büyük sanayi bölgesi olduğuna işaret ederek, 48 firma ile 40 farklı sektörde 30 binden fazla kişiye istihdam sağladığını anlattı.
Konuşmanın ardından gazeteciler, Konya'nın ekonomik, sosyal ve kültürel imkanları ile ilgili Öztürk'e sorular yöneltti. Programa Konya Valisi Muammer Erol, Ticaret Borsası Başkanı Muhammet Uğur Kaleli, Basın Yayın ve Enformasyon Konya İl Müdürü Tuncay Karabulut, 20 farklı ülkeden gelen 40 gazeteci ile Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen yerel gazeteciler katıldı.

Gazeteciler, daha sonra Karatay Medresesi, Alaaddin Tepesi ve Mevlana Müzesi'ni ziyaret etti.
Kaynak: AA