Tkdk'nin Çanakkale'ye Yönelik Yatırımları

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü ǜmit Ortan, LJanakkale'ye 3 yılda 58 milyon liralık yatırım kazandırdıklarını bildirdi.

Ortan, yaptığŸı yazılı açıklamada, yeni başŸvuru dönemine girildiğŸini, bu nedenle LJanakkalelileri yatırım yapmaya çağŸırdı.
LJanakkale'ye 3 yıl içinde 58 milyon liralık yatırım kazandırdıklarını belirten Ortan, şŸunları kaydetti:
"Bu yatırımların arasında kesimhane, tavuk çiftliğŸi, keçi çiftliğŸi, soğŸuk hava deposu, mandıra, otel, zeytinyağŸı tesisi ve daha birçok proje yer alıyor. Bugün bir yandan yeni çağŸrı döneminde proje sunacak vatandaşŸlarımızla ilgilenirken, diğŸer yandan da daha önce onayladığŸımız projelerin yatırım faaliyetlerini izliyoruz. Onaylanan 200'e yakın projenin, bir kısmında yatırımlar tamamlanarak proje sahipleri hibe desteklerini aldı. Bazı projeler ise inşŸa aşŸamasında. İnşŸallah bu inşŸaatlar bittikten sonra, proje sahiplerine de yüzde 50 hibe ödemelerini gerçekleşŸtireceğŸiz."
Ortan, LJanakkale'nin hemen her ilçesinde otelden zeytinyağŸı tesisine kadar birçok konuda yatırımı devam eden projelerinin olduğŸunu ifade etti.

Kısa vadedeki öncelikli hedeflerinin 2015 yılında, başŸarılarını perçinlemek olduğŸuna işŸaret eden Ortan, açıklamasında şŸu bilgilere yer verdi:
"BildiğŸiniz üzere 2015 yılı, LJanakkalemiz için tarihi ve manevi bir öneme sahip. SavaşŸların 100. yıl dönümüyle ilgili Sayın CumhurbaşŸkanımızın önemli adımları var. Ayrıca hem DışŸişŸleri BakanlığŸımızın, hem de ValiliğŸimizin mühim hazırlıkları bulunuyor. Biz de TKDK olarak LJanakkale SavaşŸları'nın 100. yıl dönümünde bu topraklara önemli destekler vermek istiyoruz. 13. çağŸrı döneminde tüm yatırımcıları LJanakkale'de yatırım yapmaya davet ediyoruz. Bu dönemde kabul edeceğŸimiz projeler inşŸallah 2015 yılında, savaşŸların 100. yıl dönümünde hayata geçecek."
 
Kaynak: AA