Temizlik Personeline İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri

Gümüşhane Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personeline iş sağlığı ve güvenliği konulu seminer verildi.

Gümüşhane Belediyesi konferansa salonunda gerçekleştirilen seminere, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Temizlik İşleri Müdürü İsa Şanlıtürk ve personeli katıldı.

Seminerde konuşan Çimen, temizlik işleri personelinin önemli bir görevi yerine getirdiğini ifade ederek, "Personelimizin sağlıklı ve güvenli çalışabilmesi için uyması gereken kurallar, yasal hak ve sorumluluklar var. Burada verilen eğitimin amacı çalışanları korumak ve güvenliğini sağlamak. Personelimizin güvenliği ve sağlığı bizim için her şeyden önemli. Bu nedenle personelimiz işlerini büyük dikkatle yapmalı" dedi.

Temizlik konusunda herkesin sorumlu davranması gerektiğini belirten Çimen, Temiz bir çevrede yaşamak hepimizin hakkı. Bunu hep birlikte başarabiliriz. Yolda veya caddede elindeki çöpü yere atanları uyarın. Bunu ben birçok kez yaptım. Burada alacağınız eğitimler size yol gösterici olsun" diye konuştu.

Seminerde Gümüşhane Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nuri Güleşçi ve araştırma görevlisi Ömer Faruk Efe tarafından iş kazaları, iş güvenliği, alınacak tedbirler, işverenin yükümlülükleri, iş ekipmanlarının tanıtımı ve kullanımı, çalışanın yapması ve uyması gerekenler hakkında bilgi verdi.
Kaynak: AA