Soma'da Osb Umut Oldu

Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın, ilçede organize sanayi bölgesi kurulması için belirlenen 91 hektar alanda "kamu yararı" kararıyla kamulaştırma işlemlerine başlanacağı" yönündeki açıklamasına ilişkin, söz konusu projenin ilçe için hayati önemde olduğunu belirtti.

Atçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekonomisi madenciliğe dayalı ilçede, madenciliğin yanında yeni iş imkanlarının yaratılması noktasında organize sanayi bölgesi (OSB) kurulmasının önemine işaret etti.
Soma'nın coğrafi konumunun OSB kurulması için son derece el verişli olduğunu ifade eden Atçı, şunları söyledi:
"Soma'da sadece madenler değil, yeni iş imkanlarının doğması lazım. Soma'nın bulunduğu merkezi bir konum var. Bu bölgenin tümüne hitap edecek bir konumda bulunuyor. OSB'nin bir an önce hayata geçirilmesi Soma için çok önemli. (OSB projesine) Soma Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ (SEAŞ) ve Ege Linyit İşletmeleri'nin (ELİ) ortaklığının sağlanmış olması da büyük bir katkı sağlıyor. Özellikle kamulaştırmaların yapılması konusunda OSB'nin bir an önce hayata geçmesi konusunda, böyle bir ortak çalışmayla bakanlığımızın da desteğiyle bu konuda iyi bir yere geleceğimize inanıyoruz."
-"Yatırım için kısa sürede başvurular artacaktır"
Atçı, kurulacak OSB'nin kısa sürede yatırımcıların ilgisini çekeceğini ve yeni iş sahalarının doğacağına inandığını ifade ederek, şöyle devam etti:
"OSB ile ilgili çalışmalar başladıktan sonra daha fazla başvurunun geleceğine inanıyorum. Şu anda ortada hiçbir şey olmadığı için başvuru yok ama ileri de başvurular çoğalacak. Bu bizim için hayati ve çok önem taşıyan bir proje. Soma'nın gelişmesi ve kalkınması için en temel projelerden bir tanesidir. Bakan Bey, bu açıklamasıyla Soma'ya büyük bir müjde verdi."
-Belediye tüm imkanlarıyla projeye destek olacak
Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ise ilçede OSB kurulması için belediyenin bütün imkanlarını seferber ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:
"OSB projesini destekliyoruz. Üzerimize düşen ne varsa yapmaya devam edeceğiz. Maden faciası yüzünden Soma'da çok sayıda işçi kardeşimiz işini kaybetti. Bu işin panzehiri OSB'nin bir an evvel hayata geçirilmesi. Hükumetimizin desteğiyle bunu başaracağız inşallah."
Kaynak: AA