İkinci El Eşya Sattılar, Engellileri Sevindirdiler

Didim ve Yönesi Engelliler DerneğŸi (DİYED) ve bölgede yaşŸayan İngilizlerin Kent Konseyi bünyesinde oluşŸturdukları Yabancılar Yardım Masası "Help in Hands" üyeleri, ikinci el eşŸya satışŸından elde ettikleri gelirle iki engelliye akülü tekerlekli sandalye hediye etti.

DİYED binasında düzenlenen törende konuşŸma yapan Didim Belediye BaşŸkanı Deniz Atabay, her bireyin engelli adayı olduğŸunu belirtti.

Belediye olarak 2015 yaz aylarında engelliler plajını hizmete sunacaklarını kaydeden Atabay, "Benim felsefem, engelliler için ayrı bir yer oluşŸturmak değŸil, engellilerle iç içe beraber olmaktır. Gücümüz çerçevesinde çalışŸmalar yapacağŸız" dedi.

Dernek BaşŸkanı AltıntaşŸ, iki akülü sandalyenin "10 engelliye 10 akülü sandalye" kampanyası kapsamında düzenlenen kermesler ve 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikten elde edilen gelirle alındığŸını söyledi.


BeşŸ adet akülü sandalyeye daha ihtiyaç bulunduğŸunu ifade eden AltıntaşŸ, engellilerin engellerini kaldırmak istediklerini ve bu yönde çalışŸmaları sürdürdüklerini dile getirdi.
KonuşŸmaların ardından Didim'in Akyeniköy Mahallesinde yaşŸayan engelli Hürü İçel ile Didim'de yaşŸayan Ahmet LJelik'e akülü tekerlekli sandalyeleri verildi.

 
Kaynak: AA