Göz tansiyonu olanlar dikkat

Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Can Üstündağ, göz tansiyonu rahatsızlığı olanlar için dikkate alınması gereken uyarılarda bulundu.

Göz tansiyonu olanlar dikkat
TV 8'de yayınlanan Aile Doktoru adlı programa konuk olan Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Can Üstündağ göz tansiyonu olan hastalar için önemli uyarılarda bulundu.

Göz tansiyonu için bir kez tedavi başlandığı zaman bunun hayat boyu süreceğini söyleyen Doktor Can Üstündağ 'Göz tansiyonunda damla tedavisi çok kolay bir tedavi değil. Kronik tip göz tansiyonunda bir kere tadavi başlandığı zaman bu hayat boyu yapılması gereken bir tedavidir' dedi.

Can Üstündağ 'Damla seçeneklerine bakıldığında bunların içinde günde bir kez damlatılanlar var. Günde iki kez damlatılanlar var. Günde üç kez damlatılanlar var. Ama bazen iki damla veriyorsunuz günde üç kez damlatması gerekiyor. Üç damla veriyorsunuz günde altı kez damlatmak gerekiyor. Burada en önemli olan şey bir kere damlatmak demek bunu 24 saatte bir koymanız gerek. Neden? Çünkü; damlattığınız damla göz tansiyonunu 24 saatliğine düşürüyor siz 24. saatte koymazsanız 25. 26. saatte tansiyonunuz yavaş yavaş yükseliyor. Onun için sabah akşam dediğiniz bir damla mümkün olduğunca 12 saatte bir konmalı. Sabah 10'da akşam 6'da olmamalı. Onun için 12 saate bir, 24 saatte bir gibi eşit zaman aralıklarında kullanılmalı' şeklinde konuştu.