Evlenmeyi düşünenler bu haber sizin için

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan evlenmeyi düşünen çiftlere önemli uyarılarda bulundu. Tarhan, özgürlüğüne düşkün olan kişilerin evlilik kararı verirken bir kez daha düşünmesini istedi.

Evlenmeyi düşünenler bu haber sizin için
Evlenmeyi düşünenler bu haber sizin için
Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan TGRT Haber'de katıldığı bir programda yeni evlenecek çiftlere önemli uyarılarda bulundu.

Evliliğin insanın biyolojik doğasına uygun olduğunu söyleyen Prof. Dr. Nevzat Tarhan 'Kadın ve erkek yaratılışta tek başına kodlanmamıştır. Kadın ve erkek birlikte yaşamaya göre biyolojik doğası da psikolojik doğası da birbirini tamamlamaya göre yaratılmıştır' dedi.

Nevzat Tarhan 'Biz evliliğe şu örneği veriyoruz; hidrojen ve oksijen atmosferde özgürce dolaşıyor ama bir araya geldiği zaman su olarak hayat kaynağı oluyorlar fakat özgürlükleri gidiyor. Çiftler de birlikte hareket etmeyi göze almıyorsa evlenmesinler. Çünkü evliliğin sorumluluğu birlikte geliyor. Artık iki kişilik düşünüyorsunuz' şeklinde konuştu.

'Kişi tek başına yaşamak derecesinde özgürlük düşkünüyse, hem evleveceğim hem de istediğim gibi yaşayacağım diyorsa evlenmemesi daha iyi olur' diyen Nevzat Tarhan 'Evlilik insanın biyolojik doğasına daha uygun, evlenmeyi başarabilen bir kimse ömür boyu süren aşkı yaşayabilir' dedi.