Ereğli’de Onkoloji Hastaları Konya'ya Uğurlandı

Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi Onkoloji Hastalarını Konya’ya götürüyor.

Ereğli’de Onkoloji Hastaları Konya'ya Uğurlandı

Sabah saatlerinde Ereğli Belediyesi önünden kaldırılan otobüs ile onkoloji hastalarının ilk kafilesi Konya’ya uğurlandı.

Belediye Başkanı Özkan Özgüven, sosyal belediyecilik anlayışı noktasında onkoloji hastalarına yönelik başlattıkları proje kapsamında hastaların Konya’ya götürülerek Belediye görevlileri eşliğinde hastaneye kayıt, yatış gibi işlemler yanında tedavi dönemlerinde hastalara yardımcı olacaklarını söyledi.

Ereğli’de ilk kez böyle bir uygulamanın startını vermekten mutlu olduklarını belirten Özgüven, “Allah böyle bir hastalığı kimsenin başına vermesin ama birçok vatandaşımız bu hastalığın pençesinde ve tedavi olmak için Konya’ya gidiyor. Büyük masraflar gerektiren bu tedavi sürecinde bir çok vatandaşımızın imkansızlık nedeniyle tedavi sürecini aksatıyorlardı. Belediye olarak vatandaşımızın bu tedavi süreçlerine destek olmak için maddi durumu iyi olmayan hastalarımızı Konya’ya gönderiyoruz. İlk kafile Konya’ya uğurlandı. Meram Tıp ve Selçuklu Tıp Hastanelerinde tedavi olacak olan hastalarımız refakatçileri ile Belediye görevlilerimiz eşliğinde bu hastanelere ulaştırılacak ve kayıt, yatış, tedavi, çıkış gibi işlemlerinde kendilerine yardımcı olacağız. Vatandaşlarımızdan bu konuda tek istediğimiz maddi durumu iyi olmayanların isimlerini Belediyeye kaydettirmeleridir. 710 07 07 nolu Alo Belediye Hattı’ndan bize ulaşabilirler” diye konuştu.

Kaynak: İHA