Balık eti her derde deva

Balığın sağlık açısından ne kadar faydalı olduğu bilinmesine rağmen yeterince tüketilmediği ortaya çıktı.

Balık eti her derde deva
Hem çocuklar hem de yetişkinler için çok önemli bir besin kaynağı olarak yer tutan balığın kalp krizini önlediği hatta kanserden bile koruduğu ortaya çıktı.

Yapılan araştırmalar balığın ileriki yaşlarda ortaya çıkan alzaymır ve kalp krizine yakalanma riskini azalttığını gösteriyor. Bundan dolayı her yaştaki insanın mutlaka haftada iki sefer balık tüketmesi gerekiyor.

Balık etinin yumurta, süt, peynir gibi iyi kaliteli protein kaynaklarından olduğu öğrenildi. Balık eti aynı zamanda vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir besin olup, A, B ve D vitaminlerini içerdiği aynı zamanda çinko, magnezyum, fosfor gibi minerallar bakımından da zengin olduğu ifade edildi. Çocukların haftada en az 3 kez, yetişkinlerin ise haftada 2 kez balık tüketmesi gerektiği vurgulandı.

HAMİLELER DİKKAT

Hamilelerin kılıç balığı, ton balığı ve suşi gibi yüksek civa içeren balıklardan kesinlikle uzak durması gerektiği ifade edildi. Hamile bayanların daha az civa içerin balıklardan lüfer, alabalık, sardalya ve uskumru gibi balıkları tüketmesi gerektiği vurgulandı.

Balığın taze olup olmadığını anlamak için balığın gözlerine bakılması gerekiyor. Taze balığın gözleri parlak ve lekesiz, solungaçlarının ise koyu renk kırmızı olması gerekiyor.