Sındırgı'da Vatandaşlar Sıcak Su Hakkında Bilgilendiriliyor

Balıkesir’in Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, vatandaşları sıcak su hakkında bilgi verdi.

Sındırgı'da Vatandaşlar Sıcak Su Hakkında Bilgilendiriliyor

Yıllardır özlemi çekilen sıcak su Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın göreve başlamasının ardından 6 ayda 15 kilometrelik isale hattı tamamlanarak ilçeye getirildi.

Sıcak su aboneliği, sıcak su kullanım ücreti gibi vatandaşların merak ettikleri konular hakkında bilgilendirme yapmak için kahvehane toplantıları yapıldı. İlk kahvehane toplantısı Çavdaroğlu Mahallesi Meydan Kahvesi'nde yapıldı. Toplantıya daire amirleri, meclis üyeleri, Sındırgı Jeotermal A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Demir ve Genel Müdür Arif Uslu ve vatandaşlar katıldı.

Mahalle sakinlerinin yoğun katılım yaptığı toplantıda konuşan Başkan Yavaş, bakış açısının termal suyun kullanılarak ekonomide para kazanacak işler yapılması gerektiğini ifade etti.

Sıcak su bilgilendirme toplantısında ilk konuşmayı Jeotermal A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Demir yaptı. Demir, "Bugün 25 yıldan beri hayalini kurduğumuz sıcak suyun şehre gelmesini, bundan sonra neler yapılacağını, neler yaşanılacak ve bundan sonra siz Sındırgı ilçesinde bu hizmetten nasıl faydalanacaksınız bunların hepsini konuşmak için buradayız. 25 yıllık özlem 3 Kasım itibarıyla Sındırgı'da artık son buldu. Büyük bir hayaldi hepimiz için. Türkiye’deki en zorlu 23 kilometrelik hattı yaptık. Hayaldi, gerçek oldu. Birileri düşündü, birileri hayal etti, hepsinin emeği var. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Rabbim bize de nasip etti. Bu mutluluğu sizlerle paylaşmak üzere sizlerle birlikteyiz. Türkiye’de şu anda en uzun hat. 22 milyon TL değerindeki proje. Bugün bu jeotermal firması tam 12 milyon TL para harcadı. Allah bize bu nimeti verdiyse kıymetini bilelim, eve alalım, sera yapalım. O konfor lüks olabilir. Bu su ısınmada kullanıldıktan sonra seralara gidip oralarda ekonomiye dönüşmeli. İnşallah ekonomimize çok artısı olacak” dedi.

Kaynak: İHA