Sağlık Bakanlığından Umke Gönüllülerine Teşekkür Belgesi

Sağlık Bakanlığı tarafından, çeşitli arama kurtarma operasyonlarında görev alan Güney Marmara Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) gönüllülerine teşekkür belgeleri verildi.

Güney Marmara gönüllüleri, UMKE'nin Kuruluşunun 11'inci yılını bir restoranda kutladı. Törende konuşan Bursa İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, gönüllülerin büyük bir fedakarlıkla çalıştığını belirterek, "Ben yakından şahit oldum. Özellikle Gazze'deki operasyonda bu arkadaşlarımız evlerine gelip daha istirahat yapamadan ikinci bir görev emriyle geri gitmişlerdi ve büyük bir özveriyle bu olaylarda rol almışlardı, bu da bizi çok gururlandırmıştı" ifadelerini kullandı.
Törende, Güney Marmara UMKE görevlisi Op. Dr. Uğur Duman'a, Kilis kampında Suriyeliler için sağlık hizmetlerinin sağlanması, Soma'da maden ocağı kazası ve Gazze'den yaralı tahliyesi operasyonlarındaki başarılarından dolayı 3 teşekkür belgesi verildi.

Bu belgeleri almaktan gurur duyduğunu belirten ve en çok etkilendiği olayı anlatan Duman, ''Gazze'deki yaralıların büyük kısmının kadın ve çocuklardan oluşması şimdiye kadar bizi en çok etkileyen olay oldu'' şeklinde konuştu.

Program sonunda UMKE çalışanlarına, Bursa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından da plaket takdim edildi.
Ayrıca bir alışveriş merkezinde, UMKE tarafından çalışmaların yer aldığı sergi gösterime açıldı.
Kaynak: AA