Nedim Şener cemaatin özrünü kabul etmedi

Gazeteci Nedim Şener, cemaat kanadından gelen özürleri geri çevirerek " Bu iş oyun değil. İnsanların hayatıyla oynadınız. Şimdi sadece “Özgürlüğünüze sahip çıkamadık” gibi bir cümleyle olayı geçiştirmeye çalışıyorlar. " dedi.

Nedim Şener cemaatin özrünü kabul etmedi
Nedim Şener cemaatin özrünü kabul etmedi
İstanbul merkezli 13 ilde başlatılan 14 Aralık operasyonuna tepki veren isimlerden biri de Oda Tv davasında hapis cezası alan Nedim Şener olmuştu. Zaman gazetesi Washington Temsilcisi Ali Aslan da Twitter sayfası üzerinden Ahmet Şık ve Nedim Şener'den özür dileyerek “Sizin özgürlüğünüze sahip çıkamamıştık” mesajı paylaşmıştı.

'TÜRKAN SAYLAN'IN MEZARINI ZİYARET EDİN'

İki gazetecinin bu özüre ne diyeceği merak konusu olurken Nedim Şener sessizliğini bozan ilk isim oldu. CNN Türk ekranlarında canlı yayın konuğu olan Şener, “Cemaat bu olay başladığından itibaren bir özür furyası yaşatmaya çalışıyor. Ekrem Dumanlı'nın tavrı belli. Ahmet Şık'ın yazdığı bir tweet karşısında çıkar çıkmaz onunla görüşeceğim diyor. Ben Türkan Saylan'ın Ali Tatar'ın mezarına gitmesini tavsiye ederim.” dedi.

'ÖZÜR BENİM İÇİN ANLAM İFADE ETMİYOR'
Nedim Şener, cemaat kanadından gelen özürlerin kendisi için anlam ifade etmediğini söyleyerek “Çünkü hukuksuzluklara sadece alet olmadılar. Bu sürece delil yarattılar.” ifadelerini kullandı. Şener, yargılandığım davada isnat edilen suçların cemaatçi bir gazetecinin yazdığı köşe yazıları olduğunu hatırlattı.

'İNSANLARIN HAYATLARIYLA OYNADINIZ'
Şener şu şekilde devam etti: Bu iş oyun değil. İnsanların hayatıyla oynadınız. Şimdi sadece “Özgürlüğünüze sahip çıkamadık” gibi bir cümleyle olayı geçiştirmeye çalışıyorlar. Bence bu ahlaki değil. Yarattıkları hukuki sonuçları telefi etmeleri gerekiyor.

Nedim Şener cemaatin özrünü kabul etmedi