Mehmet Metiner: Gecikmiş bir operasyon

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, 14 Aralık operasyonunun geciktiğini söyledi. AK Partili vekil, cemaate yakın yayın organlarının yaratmaya çalıştığı “Medyaya darbe” algısına da sert çıktı.

Mehmet Metiner: Gecikmiş bir operasyon
Türkiye dün operasyon haberiyle uyandı. İstanbul başta olmak üzere 13 ilde düzenlenen operasyonda polislerin ilk adresi Zaman gazetesi oldu. Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı gözaltına alındı. Operasyon cemaate yakın yayın organlarında “Medyaya darbe” olarak işlendi. Cemaate yakın basının yaratmaya çalıştığı “medyaya darbe” algısına AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner'den sert tepki geldi.

“GECİKMİŞ OPERASYON”
A Haber ekranlarında canlı yayın konuğu olan Metiner, “Gecikmiş bir operasyon. Şimdiye kadar yapılmamış olmasına şaşırıyordum. Çünkü MGK paralel suç şebekesi olduğunu kabul ediyor ama nedense hakimler savcılar harekete geçmiyordu. Şaşırdığımız nokta burası” dedi.

“MEDYA OPERASYONU DEĞİL”
Operasyonun doğrudan medyaya yapıldığı algısının yanlış olduğunu ifade eden Metiner, “Eğer ortada Pensilvanya kökenli bir şebeke varsa bunun kaçınılmaz olarak medya ve iş dünyası ayağı vardır. Hiç kimse doğrudan medyaya yönelik bir operasyon olduğu algısı yaratmasın. Bu ahlaksızca bir yöntem. Hükümetimizden kaynaklı bir medya operasyonuyla karşı karşıya değiliz.” İfadelerini kullandı.

“BU İŞİN BAŞI PENSİLVANYA”
Soruşturmaya Pensilvanya'nın da dahil edilmesi gerektiğine inandığını söyleyen Metiner, şu şekilde devam etti: Bu işin başının Pensilvanya'nın çektiğini hazırlanan iddianamelerden görüyoruz. Bir suç şebekesine yönelik operasyonla karşı karşıyayız. Doğrudan medyaya yönelik bir tertiple karşı karşıya değiliz.