Hırsızlık İhbarı Göçmen Kaçakçılığını Engelledi

Bodrum'da tekne hırsızlığı yaptığı iddiasıyla yakalanan 4 kişinin, Yunanistan'ın Kos Adası'na geçmek için hazırlık yapan organizatör ve kaçaklar olduğu belirlendi.

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Bitez Mahallesi Şah Caddesi'nde vatandaşların bir kişinin elinde tekne motoru bulunduğunu ve motoru otomobile koyarak kaçtığını ihbar etmesi üzerine polis ekipleri harekete geçti.
Buradan Gümbet Mahallesi'ne seyreden 48 V 5339 plakalı otomobile polis ekiplerince Adnan Menderes Caddesi'nde "dur" ihtarında bulundu. Ekiplerce durdurulan otomobilde yapılan aramada, bagajda tekne motoru ile şişme bot bulundu.
Otomobildeki A.E, İ.M, K.M. ve M.U. gözaltına alındı. Şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda soruşturma başlatan polis ekipleri, şahısların Yunanistan'ın Kos Adası'na geçmek için hazırlık yaptıklarını belirledi.
İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen ve organizatör olduğu tespit edilen M.U, çıkartıldığı mahkemece "göçmen kaçakçılığı" suçundan tutuklandı.
Afgan ve Suriye uyruklu oldukları belirlenen A.E, İ.M. ve K.M. ise sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.
Kaynak: AA