'Erdoğan'ın tepkisine çok şaşırdım'

Avrupa Birliği Dışişleri Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Erdoğan'ın kendileriyle ilgili sözlerine "çok şaşırdığını" söyledi.

'Erdoğan'ın tepkisine çok şaşırdım'
'Erdoğan'ın tepkisine çok şaşırdım'
AB dışişleri bakanları toplantısının ardından basının sorularını cevaplandıran Mogherini'ye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün AB'ye yönelik sözleri hatırlatıldı.

Mogherini, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tepkisini gördüm ve çok şaşırdım çünkü geçen hafta yaptığımız ziyarette kendisiyle Başbakan Ahmet Davutoğlu'yla birçok bakanla önümüzdeki yol hakkında yapıcı bir görüşme yapmıştık. Türkiye ve AB arasında yeni bir başlangıç yapma şansı bulunduğu konusunda uzlaşmıştık" dedi.

Federica Mogherini, "Bize Türkiye'nin AB yolunun daha çok ekonomik menfaatlerle değil, demokrasi ve hukukun üstünlüğü başta olmak üzere değerler ve prensiplerle ilgili olduğunu söyleyenler hükümet üyeleriydi. İnancım o ki bu taahhüdünde tutarlı olması, öncelikle Türkiye'nin menfaatine. Onlar bizim tarafta, Brüksel'de yeni bir başlangıç konusunda bu iradenin olduğunu biliyorlar. Aksi halde 2 komiserle birlikte bu kadar üst düzey bir ziyaret ve üst düzey görüşmeler olmazdı. Bu noktada hala mevcut olan düşüncemiz (Türk hükümetiyle) AB katılım yolunda tutarlı ve uyumlu şekilde çalışmak. Bu her iki tarafta tutarlılık ve uyumluluk anlamına geliyor. Bizim tarafta biz hazırız" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün TÜPRAŞ tesislerinin açılışında yaptığı konuşmada, 14 Aralık operasyonunu eleştiren Avrupa Birliği'ne tepki göstermişti.