Baka'dan Kültür Mantarcılığına Destek

Yenişarbademli Kaymakamlığının mantar yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması ve örnek uygulamalar için hazırladığı projenin, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'ndan (BAKA) destek almaya hak kazandığı bildirildi.

BAKA'dan yapılan açıklamada, Isparta'nın sürekli göç veren ve nüfus yoğunluğu en az olan ilçelerinden biri olan Yenişarbademli'de kaymakamlıkça hazırlanan "Yenişarbademli Kültür Mantarcılığının Yaygınlaştırılması Analizi ve Örnek Uygulamalar Yapılması Projesi" ile göçün önlenmesinin hedeflendiği belirtildi.
Açıklamada, projenin 2014 Doğrudan Faaliyet Desteği (DFD) Programı'ndan destek almaya hak kazandığı aktarılarak, projenin sözleşmesinin BAKA Genel Sekreter Vekili Mehmet Candan ile Yenişarbademli Kaymakamı İhsan Erdurucan tarafından imzaladığı vurgulandı.
Isparta'nın Yenişarbademli'de ilçesinde uygulanacak projede, kaymakamlık tarafından kurulan örnek üretim tesisinin genişletilerek gerekli olan alet ekipman ve alt yapısının tamamlanıp, çiftçilerin üretime katkı sağlamaları amaçlandığı kaydedildi.
Kaynak: AA