'Şike'nin müdürü de gözaltı listesinde

Ergenekon, Balyoz ve Şike operasyonlarını yöneten ekibin beyin takımı arasında yer alan Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu'nun adı da gözaltı listesinde.

'Şike'nin müdürü de gözaltı listesinde
İstanbul'da Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcılığı yaptığı süreçte Şike, Balyoz ve Ergenekon gibi kritik operasyonları gerçekleştiren beyin takımının kilit isimlerinden biri olan Mutlu Ekizoğlu, 2012'de Siirt'e Emniyet Müdürü olarak atanmış, geçtiğimiz Mayıs ayında ise açığa alınmıştı. Ekizoğlu, Ergenekon sanıklarının avukatları tarafından 'hukuksuz' işlemler yapmakla suçlanmıştı.

AZİZ YILDIRIM: BEN ÜYE YAPMIŞTIM

Ancak Ekizoğlu'nun isminin öne çıktığı operasyon, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da gözaltına alındığı Şike Operasyonu olmuştu. Yıldırım, gözaltına alındığı sırada çekilen fotoğraflarının basına sızdırılmasında Mutlu Ekizoğlu'nu suçlamış daha sonra Habertürk'e verdiği bir röportajda 'Mutlu Ekizoğlu'nu Fenerbahçe'ye ben üye yaptım şimdi de Disiplin Kurulu'na verdim' demişti.

Dönemin İstanbul İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Mutlu Ekizoğlu'nun terfi törenine katılmıştı.

EKİZOĞLU TESLİM OLDU

Gözaltı listesinde bulunan Eski İstanbul Organize Şube Müdürü ve Siirt eski Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu avukatıyla teslim oldu.