Müteahhit Mağdurları Yol Kapattı

Hatay’da geçtiğimiz günlerde 482 kişiden ev yapma vaadiyle yüklü miktarda para alarak ortadan kaybolan ve ‘Hacı Toki’ olarak adlandırılan müteahhit kardeşlere para kaptıran mağdur vatandaşlar, müteahhidin işyeri önünde toplanarak protesto gösterisinde bulundu.

Müteahhit Mağdurları Yol Kapattı

Mehmet Kafadar Caddesi üzerindeki iş yeri önünde toplanan kalabalık yolu da bir süre ulaşıma kapattı. Grubun yolu kapatması üzerine bölgedeki polislerle vatandaşlar arasında arbede çıktı, olay yerine çevik kuvvet ekipleri de gelince ortalık yatıştı.
Paraları alarak ortadan kaybolan müteahhidin biran önce bulunmasını ve paralarını iade etmesini isteyen vatandaşlar, kapalı olan müteahhitlik şirketi önünde bir araya geldi. Dolandırıldıklarını söyleyen ve ne yapacaklarını bilemediklerini belirten vatandaşlar yetkililerden yardım talebinde bulundu.

Hacı Toki olarak bilinen kardeşlerin yaklaşık 10 yıldır bu işi yaptıkları ve bugüne kadar 2 binin üzerindeki evi sahiplerine teslim ettiğini belirten vatandaşlar, son 2 yıldır ise müteahhidin zor durumda bulunduğunu öğrendiklereni söyledi.

100 bin lirasını müteahhit kardeşlere kaptıran Mehmet Yılmaz (58), “10 seneden fazla oldu bu işle uğraşıyor, şimdiye kadar 2 binden fazla daireyi anlaşma yaptığı kimselere teslim etti. Güven verdi halka, gerçekten güvenilir insanlardı ama bir kısım vatandaşlara daireyi vermiş hak sahipleri oturuyor ama tapuları yok. Bir kısım paralar kar ortaklığına yatırılmış ama son 1,5 yıldır kar paylarının yatırılmasında sıkıntılar yaşadı. Devlete şu ana kadar vergilerini vermiş, denetimlere de açık bir kimse. 1,5 senedir sıkıntıya düştüğünden dolayı mağdurların paralarını ödeyemedi. Biz devletimizden şunu bekliyoruz, madem bu kadar halk mağdur edildi, devletimiz bunların elindeki mal varlığına el koysun, halkın paralarını iade etsin ben yüz bin liranın üstünde para vermiştim” dedi.

Abdullah Hayrat (53) yaptığı konuşmada üvey kızına ev almak için peşin verdiği paraya rağmen 5 yıldır evi alamadıklarını kaydederek, “Ben bir üvey babayım, 2 buçuk yaşındaki üvey kızıma bayramlarda seyranlarda gelen yardım paralarını kumbarada biriktirdim, aradan 5 yıl geçmesine rağmen hala evi alamadım, burada dolandırılan vatandaşların hepsi bir ekmeğe muhtaç insanlar. Yarın mahşer günü geldiğinde ne yapacak, bize hacıyım ben diyordu, çocuklara para verip dua etmelerini istiyordu, yarın mahşer gününde hangi zebaniye verecek o parayı. Müslümanız hamdolsun, müslümanımıza güvendik, hacı dedik, takkesi var dedik kazığı da yedik” diye konuştu.

Bölgeye gelen polislerin vatandaşları sakinleştirmesi ve olayla ilgileneceklerine dair konuşmalarının ardından vatandaşlar olaysız şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA