Kelkit'te Telefonla Dolandırıcılık Girişimleriyle Mücadele

Kelkit ilçesinde telefonla dolandırıcılık olaylarına karşı yürütülen çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, vatandaşları cep telefonundan arayıp kendilerini polis, asker, savcı gibi tanıtarak dolandırıcılık yapmak isteyen kişilere yönelik yürütülen çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Güvenlik güçlerinin duyarlı takibi sonucu son 10 günde, bu yöntemle aranan vatandaşların yaklaşık 110 bin lirasının dolandırıcıların eline geçmesinin engellendiğini ifade eden Gazel, "Son 10 gün içerisinde bir vatandaşımız bankaya 80 bin, bir vatandaşımız 11 bin bir vatandaşımız da 17 bin lira yatırmak üzereyken emniyet görevlilerimizin müdahalesi ile dolandırılmaları engellenmiştir. Yine bir vatandaşımız para yatırmak üzere bankaya gittiği esnada köy muhtarı ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince engellenmiştir" dedi.

Yapılan bilgilendirme faaliyetleri sonucu bir çok vatandaşın bu yöntemle arayan dolandırıcılara inanmayarak parasının dolandırılmasına engel olduğunu vurgulayan Kaymakam Gazel, "Dolandırıcılık olaylarına karşı özverili çalışmalarından dolayı İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerimize teşekkürlerimizi sunuyorum. Bununla beraber ilçemizde bulunan PTT ve bankalardaki tüm personeli de inisiyatif kullanarak şüpheli durumlarda emniyet birimlerimizi bilgilendirmelerinden dolayı takdir ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA