İnsan Hakları Haftası

Eskişehir'de İnsan Hakları Haftası nedeniyle bir araya gelen Yaşam Bellek özgürlük Derneği üyeleri, Ali İsmail Korkmaz'ın heykelinin bulunduğu alanın "Ali İsmail Korkmaz Meydanı" olmasını talep etti.

Yaşam Bellek Özgürlük Derneği Şube Basın Sözcüsü Nurettin Aldemir, İsmet İnönü 1 Caddesi'nde bulunan bir alışveriş merkezi önünde toplanan grup adına yaptığı açıklamada, Caddesi İsmet İnönü-2 Caddesi'nde bulunan köprünün yıkıldığını anımsattı.
Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın heykelini insan hakları anıtı olarak algıladıklarını belirten Aldemir, şöyle konuştu:
"Ali İsmail Korkmaz'ın heykeli bizler için insan hakları anıtıdır. En temel hak olan yaşam hakkına saygı duymanın bir gereği olarak, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden Ali İsmail Korkmaz heykelinin bulunduğu meydanın 'Ali İsmail Korkmaz Meydanı' olarak ilan edilmesini istiyoruz."
Dernek üyeleri, açıklamanın ardından, Ali İsmail Korkmaz'ın heykelinin önüne giderek saygı duruşunda bulundu, karanfil bıraktı.
Kaynak: AA