Chp'nin Alevilerle Toplantısı

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Türkiye'de Aleviler ile Sünniler arasında hiç bir dönem ayrıcalık yaşanmadığını, iki toplum arasındaki ayrımcılığı siyasetçilerin yaptığını söyledi.

Engin, CHP İzmir İl Başkanlığı'nın, İzmir'de faaliyet gösteren Alevi Bektaşi Dernekleri temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, daha önce Romanlarla benzer bir toplantıyı gerçekleştirdiklerini, önümüzdeki günlerde ise Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden İzmir'e yerleşen vatandaşlarla bir araya geleceklerini kaydederek bu tür toplantıları CHP'ye karşı ön yargıları kırmak için yaptıklarını söyledi.

AK Parti'nin 12 yıllık iktidarı boyunca Alevilere yönelik "Çalıştay" dışında her hangi bir düzenleme yapmadığını iddia eden Engin, Alevilerin Cemevleri başta olmak üzere haklı taleplerinin yerine getirilmesi gerektiğini belirterek "Türkiye'de yaşayan hiç bir vatandaşımızın diğeriyle sorunu yok. Alevinin Sünniyle, Sünninin Aleviyle sorunu yok. Siyasetçiler arasındaki sorun vatandaşlar arasında da var gibi görünüyor" dedi.

Alevilerin sorunlarının çözümünün çok kolay olduğunu ifade eden Engin, şunları söyledi:
"Bir çok eksiğimize rağmen Aleviler neden CHP'ye oy veriyor. Neden kutuplaşmadan ayrımcılıktan kaçıyor. Bunun tarihsel arka planı var, kutuplaşmadan korkuyorlar. Aleviler CHP'nin bir çok eksiğine rağmen CHP'ye oy veriyorlar. Bunun elbette tarihsel süreci var. Bugün Türkiye'de sorunların en rahat çözümleneceği kesim Aleviler. Aleviler tüm problemlerine rağmen dağa çıkmıyor, bölünmek istemiyor."
Engin konuşmasında ayrıca, 2015 genel seçimlerinin büyük önem taşıdığını, AK Parti'nin bu seçimde tek hedefinin sayısal çoğunluğu elde edip Anayasayı değiştirerek başkanlık sitemini getirmek olduğunu iddiasında bulundu.

Kaynak: AA