Simav'da 'Gençlik ve Güvenli Gelecek Semineri'

Simav ilçesinde, Kütahya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından "Gençlik ve Güvenli Gelecek" semineri düzenlendi.

Dumlupınar Üniversitesi Simav Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminerde öğrencilere yönelik sunumlar gerçekleştirildi.

Simav Emniyet Müdürü Azimet Doğan, yaptığı konuşmada, terör örgütlerinin özellikle öğrenim çağındaki kişileri sempatizan olarak kazanmak için çeşitli yöntemler kullandığını söyledi.

Türk milletinin coşkulu bir millet olduğunu ifade eden Doğan, şöyle konuştu:
"Galibiyetlerimizi coşkuyla yaşarken bir o kadar da üzülen bir milletiz. Birilerinin özgürlük savaşçısı bir başkasının teröristi olabiliyor. Bu literatürde böyle geçiyor. Kime göre, neye göre bu hep tartışılır. Sizin oturduğunuz sıralardaki arkadaşlarınız ve gençlerimiz arasında bu hep tartışılacaktır. Bu konuşmaların yapılmasını arzuluyoruz. Sadece tartışabilir olsun, herkes istediği fikri şiddet ve ayrıştırıcı unsurları olmadan konuşabilsin. İnsanların kendi inandıkları fikirleri herkesle rahatlıkla konuşabilmeleri gerekir. Bizim amacımız, üniversite ki gençlerimizin bu süreci mümkün mertebe hiçbir yere takılmadan bitirip, ileride daha fazla sahip olabileceği imkanlara zemin hazırlamak için elimizden geleni yapmak istiyoruz."
Seminerin ardından Okul Müdürü Doç. Dr. Rüştü Güntürkün, seminerde görev alan polislere çiçek takdim etti.
Kaynak: AA