İşkence mağdurundan tüyleri diken diken eden itiraflar

Diyarbakır Cezaevi’nde işkence gören Rahime Kesici canlı yayında yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı ve adeta o günlere geri göndü.

İşkence mağdurundan tüyleri diken diken eden itiraflar
İşkence mağdurundan tüyleri diken diken eden itiraflar
İşkence denildiğinde ilk aklan gelen yer olan Diyarbakır Cezaevi'nde 1981 yılının Aralık ayında 19 yaşında bir üniversite öğrencisi iken tutuklanan Rahime Kesici uğradığı işkence ve kötü muameleyi canlı yayında anlattı. Kesici;'İnsanlığın onurunu yere düşürmek için yapılan bir çabaydı. Ne Amerika da nede başka bir ülkede böyle işkence yapılmadı. Otuz dört arkadaşımız hayatını kaybetti.' dedi.

35 İŞKENCE YÖNETEMİ UYGULADILAR


Bu konu ne zaman açılsa nabzımı sayamıyorum O günlere geri dönüyorum, sesim titriyor. Bunları yapanları asla insan yerine koymuyorum. Bir insana 30-35 arası işkence yöntemi uygulamak insanın yapacağı bir iş değil. Ağzına diş macunu, diş kremi sıkmak, falakaya yatırmak, lağıma atmak, ayaktan asmak, kanter denilen erkek arkadaşlarımızı testislerinden asmak, yat, sürün yapmak, sigara söndürmek,konuşturmamak, su içirmemek, jop sokmak, gece nöbeti tutturmak. Yani sizin nefes alacağınız her şeye engel koymak insanlığın onurunu yenmek için yapılan bir çabaydı. Hepimizin ciddi anlamda tedavi olması lazım.

KADIN İŞKENCECİM VARDI


Kadın işkencecim vardı. Bana yaptıklarından sonra o kadının evlat sahibi olacağını düşünmedim. İnsanı ihtiyaçlarımız bile reddetti. Çok kötü davrandı içtiğimiz suyu tekmeleyip döküyordu. Erkeklerinde asla baba olamayacağını düşündüm.

HAKKARİ'DEN GELEN KADINI ASLA UNUTAMAM


Hakkari'den gelen bir kadın vardı. Hiç Türkçe bilmiyordu. Bana sabaha kadar buna Andımızı ve İstiklal Marşı'nın on kıtasını öğretmezsen sizin dövüp, lağım sularına atacağız dediler. Öğretemedik tabi hücreye gidip dayak yedik. Lağım sularında bekletildik. Islak ağaç dalıyla bize dayak attılar.