İntihar eden işadamı kumpas kurbanı!

Ünlü işadamının intiharının arkasındaki sır perdesi aralanıyor!

İntihar eden işadamı kumpas kurbanı!
İntihar eden işadamı kumpas kurbanı!
BORÇLARI nedeniyle intihar eden işadamı Mete Mustafa Tiryakioğlu’nun, ortağının kurduğu kumpasa kurban gittiği iddia edildi. Mali Polis, Tiryakioğlu’nu 1 yıl içerisinde 30 milyon TL dolandırdığı öne sürülen ortağı Soner İ. ile eşi Hatice İ. ve Ümit Ç.’yi gözaltına aldı. İstanbul Mali Şube Müdürlüğü ekipleri, borçları nedeniyle geçtiğimiz yıl 11 Mayıs günü intihar eden ünlü işadamı Mete Mustafa Tiryakioğlu dosyasını yeniden açtı. Türkiye’nin önde gelen işadamlarından Tiryakioğlu’nun eşi Yonca Tiryakioğlu, eşine ait tüm evrakları polise teslim etti.

ŞİRKET KURDURMUŞ

Mali Polis, bu evraklar ile Tiryakioğlu ile yakın ilişki kurarak güvenini kazanan Soner İ.’nin tüm mesaj kayıtlarını mercek altına aldı. İncelemelerde, Soner İ.’nin, Tiryakioğlu’na ünlü bir Alman firmasına eşofman, forma gibi spor malzemesi satmak için anlaşma yaptığını söyleyerek, ortak şirket kurdurduğu belirlendi. Şirket hisselerinin yüzde 99’unu Tiryakioğlu’nun, yüzde 1’ini ise Hatice İ.’nin üzerine yaptığı tespit edildi.

Soner İ.’nin Tiryakioğlu’na “Alman firmasıyla anlaşma yaptım. Büyük parti mal vereceğiz ancak acil paraya ihtiyaç var”, “Ankara’da çok önemli görüşmeler yapıyorum, tüm spor kulüplerinin malzemelerini biz temin edeceğiz”, “Fenerbahçe ile anlaşma yaptım, onların tüm sportif ürünlerini biz vereceğiz” şeklindeki mesajlarla 1 yılda 30 milyon TL’yi hesabına geçirdiği belirlendi. Mete Mustafa Tiryakioğlu hızla borç batağına girerken, Soner İ.’nin hesaplarındaki para miktarı sürekli arttı. Alman spor firmasının da Soner İ.’nin sahte belgelerde isimlerini kullandığı için Alman adli makamlarına suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı.

Son yılların en büyük nitelikli dolandırıcılık olayını aydınlatmak isteyen polis, aralarında şirket çalışanlarının da bulunduğu 18 kişinin ifadesine başvurdu. Tiryakioğlu’nun ölümünün ardından “Benim ortağım öldü, ben yaşayamam” diyerek hap içtiğini öne süren ve bu nedenle hastaneye yattığı da ortaya çıkan Soner İ.’nin Tiryakioğlu’na “Üst düzey bürokratik işlemleri halletmek için Ankara’daki adamımız Bülent” diye tanıştırdığı kişinin ise Ümit Ç. olduğu belirlendi.

O ORTAK TUTUKLANDI

Mali Polis, yaklaşık 6 aylık bir çalışmanın sonunda banka hareketleri, SMS mesajları, çalışanların ifadeleri doğrultusunda, Soner İ. ile eşi Hatice İ. ve Ümit Ç.’yi gözaltına aldı. Evlerinde yapılan aramalarda Fenerbahçe Spor Kulübü’ne ait sahte mühür ele geçirildi. 3 şüpheli,'belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık ve ölüme sebebiyet vermek’ suçundan mahkemece tutuklandı.