Hatay’da Vatandaşların Paralarını Toplayan Müteahhit Ortadan Kayboldu

Hatay’ın Antakya ilçesinde ev yapma vaadiyle vatandaşların paralarını toplayan bir müteahhidin ortadan kaybolduğu iddia edildi.

Hatay’da Vatandaşların Paralarını Toplayan Müteahhit Ortadan Kayboldu
Müteahhide para veren vatandaşlar ise dolandırıldıkları endişesiyle ne yapacaklarını şaşırdı.
Antakya’da yıllardır yaptığı işlerle çevredeki insanların güvenini kazanan bir müteahhitlik şirketi, iddiaya göre yaklaşık 500 kişiden yüklü miktarda para alarak ev vaadinde bulundu. Para veren vatandaşlara devam eden bina inşaatlarını gösteren müteahhit, iddiaya göre geçtiğimiz hafta cumartesi günü ailesini ve yakınlarını da yanına alarak şehri terk etti. Mehmet Kafadar Caddesi üzerinde bulunan iş yerini de kapatan müteahhide para veren vatandaşları ise dolandırılma korkusu sardı.

Kapanan müteahhitlik şirketinin önünde bir araya gelen ve mağdur edildiklerini iddia eden vatandaşlar, ellerindeki sözleşmeler ve para ödediklerine dair senetlerle birlikte, şirketin inşaatına başladığı binaların önüne giderek açıklama yaptılar. Ailelerinin rızkından keserek biriktirdikleri paraları ev sahibi olma ümidiyle müteahhide verdiklerini belirten vatandaşlar, dolandırılma korkusu yaşadıklarını söylediler.

Vatandaşların iddiasına göre, paraları alan müteahhit geçen haftadan bu yana telefonlara cevap vermiyor, evine gidenlere kimse kapıyı açmıyor, iş yerinin kapısına da kilit vurulmuş durumda. Kendilerine en azından bir açıklama yapılmasını isteyen vatandaşlar, dava açmak için adliyeye gittiklerini ancak şirket iflas talebinde bulunmadığı için dava bile açamadıklarını aktardılar.

Dolandırıldığını belirten vatandaşlardan Fatma Tuzsuz, müteahhide 3 yıl önce para vermeye başladıklarını, oturacakları daire 3 yılda bitmeyince müteahhidin ev kiralarını ödemeye başladığını belirterek şunları söyledi:
“Biz 3 yıl önce 55 bin lira para vererek eve girmiştik, 5 yıl oldu hala ev bitmedi. Bizi sürekli erteledi, sözleşme bittiğinde ev kirasını veririm dedi, bizim haberimiz yoktu. Ev kirasını almak için geldik, iş yeri kapalıydı. Komşusuna sorduğumuzda adamın çekip gittiğini söyledi, şok olduk."
Müteahhidin en azından bilgi vermesini isteyen Fatma Tuzsuz, “Bizimle sözleşme yaptı, senet verdi ama adam yok ortada. Bize yapılan bir binada yer göstermişti, kaç zamandır gelip gidiyoruz. Sadece kalıbı çakılmış bekliyor. Biz ne hallerle o parayı bir araya topladık. Bize en azından bir açıklama yapsa buradayız, şuradayız, geleceğiz diye. Ne yapacağımızı şaşırdık, zor bir durumdayız. En azından bize bir bilgi versin, çünkü kimse ne yapacağını bilmiyor. Cumartesi gününden beri ulaşamıyoruz. İş yeri kapalı, telefonları kapalı, kimseye ulaşamıyoruz. Lütfen yetkililer bize yardım etsin” diye konuştu.

Şirketin iflasını vermediğini, bu nedenle dava açamadıklarını aktaran Tuzsuz, “Mahkemeye dava açmak için gittik ama şirketin iflası verilmediği için dava da açamadık. Hiçbir yerden sonuç alamıyoruz. Mahkeme icraya verin diyor ama bizim zaten o kadar paramız yok ki nasıl verelim? Elimizde kağıtlar var ama ne yapacağız bunu? Bir de verilen senetlerin geçersiz olduğunu söylüyorlar, senetlerin arkasındaki mühürler sahte diyorlar, ne yapacağımızı şaşırdık” dedi.

Kaynak: İHA