Erdoğan: Beni tutuklama planları hazırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17 Aralık darbe girişimini yapanların kendisi ve bakanlarını nasıl tutuklayacaklarını planladıklarını ve bunu öğrendiğini açıkladı. Erdoğan, eğitimden, hizmetten bahsedenlerin faili meçhul cinayetlere bulaştığını kaydederek, "daha şaşırtıcı şeyler de görecek duyacaksınız" diye konuştu.

Erdoğan: Beni tutuklama planları hazırdı
Erdoğan: Beni tutuklama planları hazırdı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB'un İstişare Kurulu'nda yaptığı konuşmada, 17 Aralık darbe girişimini yapanların kendisi ve dönemin bakanlarını nasıl tutuklayacaklarının planını da yaptığını açıkladı. Tüm bu planları öğrendiğini belirten Erdoğan, "Asıl mesele ben değildim. Vatanın bağımsızlığına kast edenlerle bir işbliği yaptılar" diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamasından satır başları şöyle:

"Üst akıl diyorum ya, onların işine geliyordu. Bunların benim şahsımdan değil yeni Türkiye'den rahatsızlıkları var. Bahanelere bakın o bahanelere, maskelere asla aldanmayın, görünüşe sakına sakın itibar etmeyin. Gezi olayları dediler. Bahane neydi? Ağaç. Hani Yalova'da bu geziciler neden ortalıkta yoklar. Taksim'de ağaç kesilmedi, 12 tane ağaç bir yerden alınıp, bir yere taşınıyor. Bir tanesi de çıktı 'hala anlamadın mı, sorun ağaç değil' dedi. Sorun başkaydı. O tencere, tavacılar nerede? Hiçbiri yok. Yoksa tencere, tavaları mı kaybettiniz ne oldu? Bakırköy'de neden yoklar? Orta Doğu Teknik Üniversitesinin yanından geçen yol için ortalığı ateşe verdiler, ODTÜ'nün Eymir Gölü'nde kesilen ağaçlar için neden yoklar? Eğer bahane ağaç olsaydı bu ve benzeri birçok olayda protesto görürdük. Ama yoklar çünkü ağaç bahaneydi. Taksim'de polisin göstericilere müdahalesini saatlerce, haftalarca ulusal ve uluslararası medya verirken, kendi ülkelerindeki hadiseleri görmezden geldiler.

"Başbakan nasıl alınacak, planı hazırdı"

Bazı operasyonlar yaptılar. Bahane yolsuzluk iddiasıydı. Maske, ambalaj, kılıf yolsuzluk iddiasıydı. 17 Aralık sabahından itibaren bir kısım ulusal ve uluslararası medya, yargının operasyonuyla eş zamanlı olarak algı operasyonuna başladılar. 17 Aralık'ta eğer bu oyunu görmeseydik, eğer maskelerin altındaki gerçek niyeti görmeseydik yani dik durmasaydık 25 Aralık operasyonunu yapacaklardı. Her şey hazırdı, Başbakan nasıl alınacak, bakanlar nasıl alınacak, bürokratlar, iş adamları nasıl alınacak bunların planı hazırdı. Bizimle ilgili iddianameler hazırdı. Bunların hepsi elimize geçti.

"İddianame hazırdı, bekletiyorlardı"

Şahsımdan 'dönemin başbakanı' diye bahsediyorlardı. İddianameler, İstanbul'da o malum polisler tarafından hazırlanmış, yazılmış, operasyon için bekletiliyordu. Hatta bizim alınmamızdan sonra kurulacak hükmet, başbakan, bakanlar dahi tek tek hazırlanmıştı. Millete yolsuzluk istilasını gösterecekler ama aslında bir hükümeti devirecek yerine istedikleri gibi eski Türkiye'de yaptıkları gibi onlara hizmet edecek ulusal ve uluslararası rant çevrelerine çalışacak bir hükümet kuracaklardı. Bunların bütün belgeleri, delilleri tek tek ortaya çıktı, şu anda elimizde.

"Güneyde sevdikleri ülke bunları maşa olarak kullandı"

Paralel yapı bütün bu operasyonlarda sadece ve sadece maşa olarak kullanıldı. Birtakım çevreler özellikle de güneydeki sevdikleri ülke yönetimi bunları bir maşa olarak kullandı ve bugün hala kullanıyor. Yetmedi muhalefet partileri yani eski Türkiye'nin aktörleri bu yapıya destek çıktılar, hala bugün de destek veriyorlar. İş ve medya dünyasından, siyasetten bu yapıya destek verenler oldu. Kim ne yaparsa biz bunların inlerine girdik, daha da gireceğiz.

"Daha şaşırtıcı şeyler göreceksiniz"

Yolsuzluk kılıfı, yolsuzluk maskesi darbe niyetinin üzerini örtmeye yetmedi. Eğitimden, hizmetten, himmetten bahseden yapının birtakım kirli cinayetlere, faili meçhul cinayetlere dahi bulaştığını işte bugünlerde görüyoruz. Daha da fazlası çıkacak, zincir bunu gösteriyor, daha şaşırtıcı şeyler de görecek duyacaksınız.