Sağlık Bakanlığı Müsteşarından '8 Saat Hizmet'Açıklaması

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş basit hastalıkları olan hastaların acile gitmesini istemediklerini belirterek, "Aile hekimlerimizin vatandaşlarımıza cumartesi günü 8 saat hizmet vermesini istiyoruz.

Bu bir nöbet, gece acili değildir” dedi.


Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, WOW Otel’de düzenlenen 'Aile Hekimliği ve Nöbet Hizmetleri' konulu basın toplantısına katıldı.

“BASİT HASTALIKLARI OLAN VATANDAŞLARIN ACİLE GİTMESİNİ İSTEMİYORUZ”
Eyüp Gümüş, aile hekimlerinin gündemde yer alan 8 saatlik hizmete tepki gösterip iş bırakma grevi yaptığı sıralarda konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Baş ağrısı ve ilaç yazdırmak için vatandaşların acil servislere gitmesini istemediklerini kaydeden Gümüş, “Vatandaşlarımızın direkt büyük hastanelerin aciline gitmesini istemiyoruz. Basit hastalıklar veya ilaç yazdırma gibi konularda hastalarımızın büyük hastanelere gitmeleri, oralarda gereksiz kalabalıklara yol açmaktadır. Kalp krizi, beyin kanaması, trafik kazası gibi hastalıkların yanında basit hastalıları olan vatandaşların buraya gitmesini istemiyoruz. Sağlık Bakanlığı’nın 84 bin hekim kadrosu var. Bunun içinde 21 bin 350 aile hekimimiz var. Kamu hastanelerinde uzmanlık yapmamış 17 bin hekimimiz var” dedi.

“BU BİR NÖBET, GECE ACİLİ DEĞİL”
Gümüş, aile hekimlerinin cumartesi günleri 8 saat ücretli hizmet vermelerini istediklerini kaydederek, “Aile hekimlerimizin bundan sonraki dönemde ofislerinde vatandaşlarımıza hafta sonu cumartesi günü 8 saat hizmet vermesini istiyoruz. Bu bir nöbet, gece acili, gece kalmak değildir. Biz de yıllarca nöbet tuttuk. Hafta sonu aile sağlığı merkezinde gündüz 8 saat ücretini vererek devam etmesini istiyoruz. Bu gece nöbeti değildir. Hafta içi herhangi bir nöbetleri yoktur. Hafta içi normal nöbetlerini yapacaklar. Bu ekstra bir çalışma değildir. Acilde servislerdeki hekimler bir gecede 2 bin hastayla maruz kalırken, öbür tarafta aile sağlığı merkezlerine vatandaşların daha yoğun gitmesi gerek” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA