Dolar iki ayın zirvesinde

Bugün güne 2,27 TL seviyesinden başlayan dolar bankalararası piyasada 2,28'in üzerine çıktı. Dolar 2,2875 TL ile son iki ayın en yüksek düzeyi gördü.

Dolar iki ayın zirvesinde
Dolarda yükseliş ivmesi devam ediyor. Küresel çapta özellikle gelişmiş ülke para birimlerine karşı yükselen dolar dün açıklanan ABD perakende satışları ve işsizlik başvuru rakamlarının ABD için olumlu gelmesiyle bir yükseliş hareketi daha gerçekleştirdi.

Bugüne 2.27 TL'den başlayan dolar kısa sürede 2.28 TL seviyesini de geçerek 2,2875 TL'ye ulaştı ve 16 Ekim'den bugüne en yüksek seviyesini gördü.

GÖZLER FED'DE

Dolar, özellikle 16-17 Aralık'ta gerçekleşecek Amerikan merkez bankası (Fed) toplantısı beklentileriyle de yükselişe geçiyor. Bu toplantıda Fed'in faiz artırımıyla ilgili "makul bir süre sonra" ifadesinin kaldırılabileceği, erken faiz artışının gündeme gelebileceği konuşuluyor.

Toplantıda “kayda değer zaman” ifadesinin kalkmasına yönelik bir karar çıkması halinde dolarda yukarı yönlü hareketin devam etmesinin mümkün olduğunu belirten ALB Menkul Değerler Analisti Enver Erkan "Tam tersi durumumda ise piyasalar nefes alabilir, ancak “kayda değer zaman” ifadesi kalkmasa bile FED'in ABD ekonomisinin gidişatına yönelik yapacağı açıklamaların dozajı önemli olacaktır. 2,2580 seviyesi USDTRY paritesinde yukarı hareketin etkili olmaya devam edebileceği bölgedir. 2,2500 üzerinde oluşan bantta 2,3000 direncinin hedeflenmesi muhtemeldir. 2,3000 üzerinde ise 2,3500 seviyesinin hedeflenebileceği yeni bir bant aralığı oluşabilir. Kısacası piyasalar bundan sonraki süreci FED üzerinden yorumlayacak" diye konuştu.