Seydişehir Jandarması ve Emniyeti Kaçakçılara Göz Açtırmıyor

Konya’nın Seydişehir İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 2014 yılı içerisinde yapılan denetimlerde yasadışı faaliyetlerde bulunan birçok şahsı yakalarken, çok sayıda tarihi eser ve uyuşturucu maddeye de el koydu.

Seydişehir Jandarması ve Emniyeti Kaçakçılara Göz Açtırmıyor

Edinilen bilgiye göre, 2014 yılı içerinde yılında yapılan operasyonlar ve denetlemelerle ele geçirilen ve cezai işlem sonucunda çeşitli suçlardan 155 şahıs yakalanırken, 63 araç araca da el konuldu. Seydişehir Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğünün koordineli çalışması sonucu tarihi eser kaçakçılarına da göz açtırmadı. 2014 yılında çok sayıda tarihi eser kaçakçılığı önlenirken bu operasyonlar içerinde son 5 yılın en büyük tarihi eser kaçakçılığına da geçit vermedi. Bununla birlikte başta kaçak sigara olmak üzere çok sayıda uyuşturucu maddede ve22 kaçakçılık olayında kaçırılan eşyalar ele geçirildi. 2014 yılı içerinde yapılan ihbarları değerlendiren ekipler, 1 adet tarihi eser çocuk lahiti, 159 adet tarihi sikke ve paraya el korken 330,69 gram esrar, 2 adet extacy hap, 1,45 gram eroin, 452 kök kenevir, 47 bin 959 paket sigarayı da ele geçirdi. İlçe Jandarma ekipleri su ürünleri ile uğraşanlardan 44 kişinin malzemelerinde kanunsuzluk olduğu gerekçesiyle mühürleme yaparken kabahatler kanunundan ise 237 ceza kesildi.

Seydişehir Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri yılbaşının yaklaşması sebebiyle de kontrollerini sıklaştırırken kaçak alkol gibi maddeler için de denetimlerin sürdüğü öğrenildi.
Kaynak: İHA