İso'dan Kaleseramik'e 3 Ödül

Kaleseramik, İstanbul Sanayi Odasınca (İSO) düzenlenen LJevre ve Enerji ǖdülleri'nde üç ayrı kategoride ödüle layık görüldü.

Kaleseramik'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Kale Grubu şžirketleri'nin lokomotifi olan Kaleseramik, İSO'nun LJevre ve Enerji ǖdülleri'nde üç ayrı kategoride ödül kazanarak büyük bir başŸarıya imza attı. şžirket, Isı Geri Kazanım Projesi ile "Enerji VerimliliğŸi Uygulama Kategorisinde" birinci, düşŸük su tüketimine yönelik klozeti Kale Aquasmart ile "LJevre Dostu Uygulama Kategorisi" ve Nem Kontrollü Karo Projesi ile "İnovatif LJevre Dostu ǜrün Kategorisinde" ikinci oldu.
şžirketin "Büyük ǖlçekli KuruluşŸ Enerji VerimliliğŸi Uygulama" kategorisinde ödül aldığŸı Isı Geri Kazanım Projesi, verimlilik örneğŸi olarak gösteriliyor. Geçen yıl ısı geri kazanım projelerine 2,4 milyon lira harcayan Kaleseramik, sadece püskürtmeli kurutuculara yapılan yatırımla yılda 1,2 milyon liralık enerji tasarrufu sağŸlıyor ve bu sayede 8 bin 706 ağŸaçlık çevresel katkı oluşŸturuyor.
Ar-Ge çalışŸmalarıyla gelişŸtirilen Kale Aquasmart Klozet Projesi yüzde 55 su tasarrufu sağŸlıyor. Kale Aquasmart Klozet sayesinde bir yılda kişŸi başŸı ortalama 4 bin 320 litre su tasarrufu elde edilebiliyor. Aquasmart teknolojisine sahip klozetlerle 4 kişŸilik bir aile ayda 800-1000 litre su tasarrufu gerçekleşŸtirebiliyor. Kale Guard yüzey kaplaması uygulanan klozetler, standart klozetlere oranla daha pürüzsüz hale getirilip, deterjan kullanımını minimize ediyor ve etkin temizlik sağŸlıyor. Kale Aquasmart klozetlerin elde ettiğŸi su tasarrufu ve asgari çevresel etkisi, bu ürünün LJevre Dostu Uygulama Kategorisinde ikincilik almasını sağŸladı.
Kaleseramik'in "İnovatif LJevre Dostu ǜrün" kategorisinde ikincilik ödülü aldığŸı nem kontrollü karolar, havadaki nem oranı yüzde 65'in üzerine çıktığŸında nemi içine alma, nem oranı yüzde 40'ın altına düşŸtüğŸünde ise içine aldığŸı nemi ortama verme özelliğŸine sahip. Jeopolimer teknolojisiyle üretilen nem kontrollü karo, bu özelliğŸiyle kuru veya nemli havanın yol açtığŸı hastalıkları ve evsel tahribatları önlemeye yardımcı oluyor. Duvar kaplamalarında yeni bir pazar yaratması beklenen nem kontrollü karoların, özellikle eğŸitim, sağŸlık ve turizm binalarında yaygınlaşŸması bekleniyor.
- "Motivasyonumuzu yükseltiyor"
Kale Yapı ǜrünleri Grubu Operasyonlardan Sorumlu BaşŸkan Yardımcısı Selim Ergün, inovasyon, çevre ve enerji konularına odaklanmışŸ bir grup olduklarını belirterek, "Sektörümüzün lider kuruluşŸu olarak attığŸımız yenilikçi adımların üst üste ödül alması, motivasyonumuzu yükseltiyor" değŸerlendirmesinde bulundu.
Kaleseramik geçen yıl da Enerji ve Tabii Kaynaklar BakanlığŸı Yenilenebilir Enerji Genel MüdürlüğŸü tarafından düzenlenen Sanayide Enerji VerimliliğŸi Proje YarışŸmasında "Enerji Verimli Endüstriyel Tesis (EVET)" kategorisinde birinci olmuşŸtu.
 
Kaynak: AA