Hatay'dan Kısa Kısa

Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Mustafa Ege ve parti üyeleri, Hatay Valisi Ercan Topaca'yı ziyaret etti.

Vali Topaca, ziyarette yaptığı konuşmada, demokrasilerde siyasi partilerin önemli rolü olduğunu kaydetti.

Hatay genelindeki tüm siyasi parti temsilcilerinin ildeki hoşgörü iklimine katkı sunduğunu ifade eden Topaca, ''Valilik olarak tüm siyasi parti temsilcileri, dernekler ve sivil toplum kuruluşlarıyla birliktelik oluşturup, ilimize hizmet etmeyi amaçlıyoruz'' dedi.

İl Başkanı Mustafa Eğe de partilerinin, ülkede yaşayan herkesin, ırkı, rengi, cinsiyeti, dili, dini, mezhebi, siyasi görüşü, sosyal menşei, serveti ve diğer özelliğini gözetmeden, insan hakları ve özgürlüklerinin garanti altına alınmasını sağlamak için çalıştığını belirtti.

Eğe, devlet hiyerarşisini, sosyal ve bürokratik düzeni bozacak her türlü yapılanmaya da müsaade etmeyeceklerini, teşkilatlarının Hatay ile ilgili tüm meselelerde başta valilik olmak üzere mülki ve idari amirlerle çalışmaya hazır olduğunu kaydetti.

Ziyarete Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Necmettin Çalışkan, SP İl Başkan Yardımcısı Fahri Serdar Özal, İl Müfettişi Hamza Çalışkan, Antakya İlçe Başkanı Abdülhadi Bük, Defne İlçe Başkanı Mehmet Aydoğan da katıldı.

- Hatay Birlik Vakfı'ndan Başkan Kimyeci'ye Onur Kurulu Üyelik Beratı
Hatay Birlik Vakfı Başkanı İhsan Aydeğer ve yönetim kurulu üyeleri, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci'yi makamında ziyaret ederek Onur Kurulu Üyelik Beratı verdi.
Aydeğer, ziyarette yaptığı konuşmada Başkan Kimyeci'nin mimar kimliği taşımasının, Antakya için şans ve avantaj olduğunu belirtti.

Şehrin modernize edilmesinde ve özellikle kentsel dönüşümde Başkan Kimyeci'nin asli mesleğinin öne çıkması ile farklı uygulamaları da beraberinde getireceğini ifade eden Aydeğer, ''Antakya Belediyesi'nin yürüttüğü çalışmaları yakinen takip ediyor ve takdirle karşılıyoruz. Merkezi Ankara'da bulunan Hatay Birlik Vakfı yönetimi olarak sayın İsmail Kimyeci'yi vakfımızın onur kurulu üyesi yaptık ve kendilerine beratını takdim etmek üzere ziyarette bulunuyoruz'' diye konuştu.

Başkan Kimyeci de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, vakfı yöneticilerine teşekkür etti.
Ziyaret sonunda Aydeğer, Başkan Kimyeci'ye Onur Kurulu Üyelik Beratı verdi.
- Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı personeline eğitim
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı personeline doğalgaz yangınlarına müdahale eğitimi verildiği bildirildi.

İtfaiye Daire Başkanı Fevzi Kilisli, Büyükşehir Meclis Salonu'nda gerçekleşen eğitimde, Hatay'da doğalgazın yaygınlaşması ile olası kaza ve yangına hızlı ve bilinçli müdahale için itfaiye personeline eğitim verildiğini belirtti.

Kilisli, doğalgazla ilgili kaza ve yangınlara müdahalenin teknik bilgi gerektirdiğini kaydetti.

Personele, İtfaiye Daire Başkanlığı'nda da yangına müdahale yöntemleri gösterildi.
- İskenderun Ülkü Ocakları'ndan imza kampanyası
İskenderun Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından, 300 Uygur Türkünün idamını engellemek amacıyla imza kampanyası başlatıldı.
Vakıf başkanı Musa Salık, Boyacılar Parkı'nda, kampanyasıyla ilgili yaptığı açıklamada, Urumçi'de idam edilecek 300 Türk soydaşın idamını engellemeyi amaçladıklarını belirtti.

İmza kampanyasıyla sorunu meclise taşıyacaklarını ifade eden Salık, İskenderun Ülkü Ocakları olarak mücadeleye devam edeceklerini kaydetti.

Kaynak: AA