Erzurum Winterfest 2014

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek "Winterfest 2014" dolasıyla bazı yollar ulaşıma kapatılacak.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, festival dolayısıyla kent trafiğinde düzenleme yapılacağı ve bu nedenle 12-14 Aralık tarihlerinde Cumhuriyet Caddesi'nin araç trafiğine kapatılacağı bildirildi.

Festival süresince kent merkezinde gerçekleştirilecek olan trafik düzenlemesi çerçevesinde, yarın saat 00.00'dan pazartesi günü 07.00'ye kadar Yakutiye Belediyesi önünden Havuzbaşı istikametine her iki yöne Cumhuriyet Caddesi'nin trafiğe kapatılacağı belirtildi.
Menderes Caddesi'nden Aliravi Caddesi'ne, Aliravi Caddesi'nden Menderes Caddesi'ne, Bosna Caddesi ve Çaykara Caddesi'nden trafik akışı açık olacağı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Kış festivaliyle ilgili kortej yürüyüşü için Tebrizkapı Kavşağı ile Yakutiye Belediyesi arası yarın 13.00 ile 18.00 saatleri arasında araç trafiğine kapalı olacak. Saat 18.00'dan sonra bahse konu cadde araç trafiğine açılacaktır. Murat Dalkılıç konseri için saat 17.00'den, konser süresi boyunca Havuzbaşı Kavşağı tamamen trafiğe kapalı olacak. Gez Kavşağı'ndan Hastaneler Caddesi'nden Havuzbaşı'na gelen akım, Erzurum Lisesi üst kısmından verilecektir. Üniversite Kavşağı'ndan Havuzbaşı'na gelen trafik akışı Turizm Kavşağı'ndan kesilerek, Merkezi Yönetim Caddesi üzerinden E-80 ve Maliye Sokak üzerinden Paşalar Caddesi'ni takiben Çat Kavşağı istikametine verilecektir."
Açıklamada, Çat Kavşağı'ndan Havuzbaşı'na gelen trafik akışının Palandöken Devlet Hastanesi altından Bosna Caddesi istikametine yönlendirileceği, İsmet Paşa Caddesi ve Emniyet Sokak'tan gelen trafik akışının da polisevi arkasında bulunan Yakutiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yanından Bosna Caddesi'ne yönlendirileceği belirtildi.
Kaynak: AA