CHP’nin Doğu’da Umudu Eski DYP’li Cemil Erhan

CHP, 2015 seçimlerine aylar kala, doğudaki vatandaşlardan oy alabilmek için umudunu Eski Devlet Bakanı DYP’li parlamenter Cemil Erhan’a bağladı.

CHP’nin Doğu’da Umudu Eski DYP’li Cemil Erhan
CHP’nin Doğu’da Umudu Eski DYP’li Cemil Erhan
Son günlerde kamuoyu araştırmalarına yansıyan oy kaybını kazanmak için ithal siyasetçi transferine giren CHP, Cemil Erhan'ı da partisine aldı.
Eski Devlet Bakanı DYP'li Parlamenter Cemil Erhan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı olarak göreve başladı. Ancak Erhan, daha çok Doğu'da CHP'ye oy kazandırmak için çalışacak.

Doğu'da ilk olarak Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile birlikte 22 Kasım Erzurum Bölge toplantısına katılan Cemil Erhan önümüzdeki günlerde, 14 ilde yapacağı çalışmalar için hazırlıkları tamamladı. Doğu'daki kendi memleketi Ağrı da dahil 14 ili dolaşarak, seçmenlerle bire bir görüşmelerde bulunacak olan Cemil Erhan, yöreyi iyi tanıyan biri olarak CHP'ye oy kazandırmak için çaba gösterecek.

CHP'nin doğudaki oy umudu Cemil Erhan mı olacak?

Doğudaki birçok ilde CHP teşkilatlarının kapılarına kilit vurulmuş. CHP Ağrı teşkilatının kapısı ise 4 yıldır kilitli bulunuyor.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışman olarak görevlendirdiği CHP'nin yeni umudu Cemil Erhan. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu ve bir dönem Adalet Bakanlığı Özlük İşleri Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu, 50.Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nde de Devlet Bakanlığı, 15, 19 ve 20. Dönem Ağrı Milletvekili olarak TBMM'de görev yaptı.