1 gün çalışan anne Türkiye'den emekli oluyor

11 Eylül 2014 tarihin de çıkan torba yasa ile emekli olma şartlarında kısmi de olsa bir degişme olmadı diyemem Torba yasa yurtdışında yaşamakta olan vatandaşlarımıza büyük kolaylıklar getirdi.

1 gün çalışan anne Türkiye'den emekli oluyor
Yurtdışında çalışma işe giriş tarihlerini mahkemelere gitmeden saydırabilme hakkını elde etmiş oldular.
Peki bu ne denmek Türkiyede nasıl 1 gün olan emekli olabiliyor, bu mümkün olabilirmi diye sormadıysanız şimdi okuduğunuzda sordugunuza eminim.
Bakınız bir örnek verelim.avrupada yaşayan bir kadın doğum tarihi 10.01.1962 olan hava hanım Almanya/Bielefeld şehrinde 15.01.1980 tarihinde işe başlıyor, ve sadece 1 gün iş hayatına çalışarak ertesi gün istifasını vererek çalışma hakkını bitiriyor bir daha iş hayatına girmeden 34 yıl ev hanımı olarak Almanya da yaşıyor.
2014 eylül ayında çıkan torba yasadan yararlanarak 3600 gün üzerinden Türkiye de çalışma yaparak Avrupa'daki 1980 işe giriş tarihin de 1 gün çalışması olması sebebi ile yurtdışı ev hanımı kaldığı süreleri borçlanma yapan Havva hanım 43.560 tl karşılığında SGK' da emekli maaşı olarak 1.235-TL aylık almayı hak kazanıyor.
Türkiye kesin dönüş yapan Avrupa da 1 gün çalışıp emekli olmak isteyenler 11 eylül 2014 tarihinde çıkan torba yasa ile hemen emekli olabiliyorlar.üstelik ödedikleri bedeli 3.5 yılda geri alıyorlar, hem Türkiye'den sağlık imkanlarına sahip olmuş hem de devlet güvencesi altında emekli maaşlarını garanti altında ilgili bankalardan çekebiliyorlar ve küçükte olsa hayatları devlet güvencesin de oluyorlar.
Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN' Avrupalı vatandaşlarına sözünü tutmuş oluyor.