Türk Diş Tedavisine Yabancı İlgisi

Türkiye'nin ilk diş hekimliği fakültelerinden biri olan Ege Üniversitesi (EÜ) Diş Hekimliği Fakültesi, Azerbaycan'dan gelen 10 uzman hekime eğitim verdi.

EÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celal Artunç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'deki ilk diş hekimliği fakültelerinden biri olduklarını, yetiştirdikleri binlerce diş hekiminin Türkiye'nin değişik yerlerinde hizmet verdiğini anlattı.
Fakültelerinin başarılı çalışmalarıyla Türk diş hekimlerinin ilgisini çektiğini ve yurt içinden gelen hekimlere çeşitli eğitimler verdiklerini dile getiren Artunç, eğitim faaliyetlerinin yurt dışından da ilgi görmeye başladığını kaydetti.

Yaklaşık 2 yıl önce fakülte bünyesinde Meslek Sonrası Eğitim Koordanitörlüğü kurduklarını belirten Artunç, uzman hekimlerinden eğitim almak isteyen 10 Azeri diş hekimini misafir ettiklerini ve İzmir'de 5 gün eğitim verdiklerini söyledi.

-Canlı implant uygulaması
Azeri hekimlere, fakültelerindeki öğretim üyelerinden Prof. Dr. Bahar Sezer ile Doç. Dr. Övül Kümbüloğlu'nun implant konusunda eğitim verdiğini dile getiren Artunç, yabancı hekimlerin çene maketlerinde implant uygulaması yaptığını ayrıca bir hastaya implant takılma ameliyatının da canlı olarak izlendiğini belirtti.

Artunç, "Eğitimde 46 yılı geride bırakan fakültemiz bu birikimi artık sınır ötesine de taşımaya başladı.

Bu durumu yenilenen alt yapımız ile daha da ileriye taşıyarak ülkemizde lider fakültelerden biri olmayı amaçlıyoruz. Bu anlamda farklı ülkelerden eğitim almak isteyen uzmanlara da kapımız açık" diye konuştu.

Azeri diş hekimleri adına konuşan Selim Eyvazov ise 5 gün süren eğitimlerin çok verimliği geçtiğini, EÜ Diş Hekimliği Fakültesi'nce gerçekleştirilecek tüm eğitim programlarına katılmak istediklerini belirtti.



Kaynak: AA