Düzkışla'da Öğrenciler Diş Taramasından Geçti

Muş Fenerbahçeliler Derneğince Hasköy ilçesine bağlı Düzkışla beldesindeki öğrenciler, ağız sağlığı ve diş taramasından geçti.

Düzkışla İlk-Ortaokulu öğretmenlerinden Zeynep Bellibaş'ın girişimleriyle Muş Fenerbahçeliler Derneği, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile irtibata geçti.
Fenerbahçeliler Derneği yetkilileriyle Düzkışla İlk-Ortaokulu'na gelen doktorlar, öğrencileri diş taramasından geçirerek diş macunu ve fırça dağıttı.

Programa katılan İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, yaptığı konuşmada, duyarlılıklarından dolayı Fenerbahçeliler Derneği yetkililerine teşekkür ederek, "Muş Fenerbahçeliler Derneği tarafından çocuklarımıza ağız ve diş taraması yapılacak. Ayrıca sınıflarımıza top dağıtacaklar. Eğitim paydaşları olan sivil toplum kuruluşlarımızın eğitime destek olmaları bizi mutlu etmektedir" dedi.

Muş Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Hakkan Kublay ise sosyal sorumluluk projesi kapsamında öğrencilere yönelik ağız ve diş sağlığı taraması yaptıklarını söyledi.

Düzkışla İlk/Ortaokulu öğretmeni Zeynep Bellibaş da ağız ve diş sağlığının önemini belirterek, "Küçükken ağız ve diş sağlığı eğitimi alan çocuklar büyüdükleri zaman daha sağlıklı dişlere ve ağza sahip olurlar. Küçük yaştan itibaren ağız ve diş sağlığını çocuklara aşılamak istedik" diye konuştu.

Kaynak: AA