Davutoğlu'ndan CHP sıralarına: Darbecisiniz

Meclis'teki bütçe görüşmeleri sırasında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun CHP sıralarına bakarak sarf ettiği "Darbecisiniz" sözü CHP'lileri kızdırdı.

Davutoğlu'ndan CHP sıralarına: Darbecisiniz
Davutoğlu'ndan CHP sıralarına: Darbecisiniz
Başbakan Ahmet Davutoğlu, 2015 bütçe görüşmeleri çerçevesinde TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Suriye konusuna değindi.

Başbakan, 'Komşularla sıkıntı var deniyor ya bakın başladık hepsiyle yapıyoruz. Kimle sıkıntımız var biliyor musunuz Sayın Kılıçdaroğlu? İşte gördüğünüz küçücük Suriyeli kızı buraya gönderen Beşar Esad'la sıkıntımız var ve olacak. O bahsettiğiniz küçücük kız eğer sizin sözünüzü dinlemiş olsaydık şu anda yaşamıyor olacaktı.' dedi.

Davutoğlu şöyle konuştu: 'Siz oraya heyet gönderdiniz. Bayırbucak Türkmenleri katledilirken heyet gönderdiniz. Elini sıktınız Beşar Esad'ın. İşte onlarla problemliyiz. Nerede zalim varsa onunla problemliyiz. Nerede mazlum varsa onunla kucak kucağayız. Bu bize onurdur.'

Sözlerinin devamında Mısır halkıyla problemlerinin olmadığını söyleyen Başbakan 'Mısır bizim kadim dostumuzdur ama darbecilerle problemimiz var. Sizlerle problemimiz olduğu gibi. Siz de darbecisiniz. Sizlerle problemimiz olduğu gibi.' ifadelerini kullandı.

Başbakan'ın bu sözlerine CHP sıralarından tepki geldi. Davutoğlu sözlerine şöyle açıklık getirdi: Siz bizi Mısır halkı ile düşman gösterdiniz. Sizin yaranız varsa kendi bileceğiniz iş. Siz bu ülkenin Cumhurbaşkanı'na hakaret edeceksiniz, en ufak bir eleştiride sinirleneceksiniz. Siz bunlara alındınız. Kastettiğim çok açıktır, biz Mısır halkıyla beraberiz darbecilere karşıyız. Siz de darbenin olduğu dönemde Mısır'da darbe yapanlara heyet gönderdiniz.