17 Gün Sonraki Evlilik Yıldönümünü Göremeden Kaçak Ocakta Öldü

Zonguldak’ta kaçak ocakta meydana gelen göçükte kalan 29 yaşındaki Volkan Kurtoğlu'nun, 17 gün sonra evliliğinin 3. yıldönümünü kutlayacağı öğrenildi.

17 Gün Sonraki Evlilik Yıldönümünü Göremeden Kaçak Ocakta Öldü

Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde ruhsatsız bir maden ocağında kömür çıkartma çalışmaları sırasında göçükte kalan 29 yaşındaki Volkan Kurtoğlu’nun ağabeyleri kardeşlerini mezarı başında ziyaret etti.

Dokuz kardeşten en küçüğü olan Volkan Kurtoğlu’nun inşaatlarda çalışmasına rağmen maaşını alamadığı, bu sebeple de kaçak ocaklarda madenci olarak çalıştığı öğrenildi. Eşi Ayşe Kurtoğlu ile üç yıllık evli olan Kurtoğlu'nun, 17 gün sonra kutlayacakları evlilik yıldönümü de acıya dönüştü.

“KABA KUVVET DEĞİL AKIL İŞİYDİ”
Yıllardır maden ocaklarında çalışan ağabey Erkan Kurtoğlu, kardeşinin ölümünün ardından eski mesleği olan kamyon şoförlüğüne dönecek. Kardeşinin ölümünün ardından maden ocaklarında çalışmaktan korktuğunu ifade eden ağabey Erkan Kurtoğlu, “Ocak sahibinden şikayetçi olacağız. Yanındaki arkadaşından şikayetçi olduk. Hep dilekçemizi verdik. Sonucu bekleyeceğiz. Alacağı var, içeride iki maaşı varmış. Maaşını alıp bırakacağını söylemişti. Maaşını alamıyormuş, onun için devam ediyordu. Maaşını almak nasip olmadı. Kardeşim 3 yıllık evliydi, çocuğu yoktu. Bizim ufaklık madenden pek anlamazdı. Maden işi kaba kuvvetle değil, akıl işiydi. O daha önce madende çalışmamış yapamazdı. İlk defa madene giriyordu. Aşağı yukarı bir yıllık madencilikle uğraşıyordu. Şikayetçi olduk, sonuna kadar devam edeceğiz” dedi.

“İÇERİDEKİ MAAŞINI ALIP BIRAKACAKTI”
Dokuz kardeşten en büyüğü olan ağabey Enver Kurtoğlu de kardeşini kaybetmenin acısını yaşıyor. Olayın ardından savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden Enver Kurtoğlu, “Tabii ki çok üzgünüz. Bu olaydan ötürü, suç duyurusunda bulunduk. Bu işin sonuna kadar gideceğiz. Savcılığa gittik, dilekçe verdik. Suç duyurusunda bulunduk. Bir seneden beri ocak işiyle uğraşıyordu. Fazla bir bilgisi yoktu. 2 bin 200 TL civarında bir gün önce annesine alacağı olduğunu söylemiş. Alacağını alamadığını, ‘Kurtarabilseydim zaten gitmeyecektim’ demiş. Gitmeyince de maaşını vermiyorlarmış. O yüzden ocağa çalışmaya gitmiş o gidiş son gidişi olmuş. Biz saban 05.30 civarında hastanede kendi tanıdıklarımızın vasıtasıyla olayı öğrendik. Onlardan bize bir haber gelmedi. Bize ulaşan bilgilerde gece 00.30 civarında göçük oluyor. Göçük olduktan sonra yanındaki Tolga B., kardeşimi bırakıp kaçmış. Kaçmasaydı 00.30’da olan olay, 03.00’e kadar beklemezdi. Zaten o saate kadar yaşamış ama sonra boğulmuş. Kendisi kaçmayıp da üzerindeki molozları alsaydı en azından kurtulma ümidi vardı. Onun için Tolga B. hakkında da suç duyurusunda bulunduk. İnşaat işinde çalışıyordu, kış mevsiminde inşaat işi olmadığı için mecburen kaçak ocakta devam ediyordu. Evine ekmek getirebilmek için ev kirasını, bakkala olan borcunu ödeyebilmek için mecburen kaçak ocakta çalışıyordu” şeklinde konuştu.

“PARASINI ALAMADIĞI İÇİN KAÇAK OCAĞA GİRMİŞTİ”
Eşi Volkan Kurtoğlu’nu kaybeden acılı eş Ayşe Kurtoğlu, eşinin arkasından gözyaşı döküyor. Eşinin inşaat işlerinde çalıştığını parasını alamayınca kaçak ocağa girdiğini ifade eden Kurtoğlu, “3 yıllık evliydik. İşsizlikten çalıştığı yerlerden parasını alamadığı için kaçak maden ocağına girmişti. Daha önceden arada bir madene gidiyordu. Beş yıldır tanışıyoruz, kaçak ocaklara gidiyordu. İnşaatta çalışıyordu oradan parasını alamıyordu. Mecburiyetten kaçak ocağa girdi. Şikayette bulunacağız. Ocakta eşimi kurtarmamışlar, bırakmışlar göçük olduktan sonra. Sahibi saklandı, suçları başkası üstlendi. Ben onlardan şikayetçiyim” diye tepki gösterdi.

Acılı aile, kardeşlerinin ölümünden sorumlu olanlar hakkında şikayetçi olacaklarını ifade ettiler.
Kaynak: İHA