Yatağan’da Maden İşçilerinin Eylemi Sürüyor

Muğla’nın Yatağan ilçesinde özelleştirmeye karşı yaklaşık 440 gündür eylem yapan işçiler, işyerlerinin devredileceği söylemleri üzerine işyerlerini terk etmeme eylemini sürdürüyor.

Yatağan’da Maden İşçilerinin Eylemi Sürüyor

Muğla’nın Yatağan ilçesinde bulunan Termik Santral ve bu santrale kömür temin eden linyit sahasında çalışan enerji ve maden işçileri özelleştirme sürecinin 7 Aralık tarihinde tamamlanacak olması ve özelleştirme sonucu ihaleyi alan firmanın işyerlerini teslim almaya geleceği söylemleri üzerine işyerlerini terk etmeme eylemi başlattı. Pazar gecesi başlattıkları eylemle işyerlerine giriş çıkışları kapatan işçiler Yatağan Termik Santrali önünde bekliyor.

İşçiler tarafından termik santral sahası içinde ısınmak için yakıldığı öne sürülen lastikler nedeniyle yoğun siyah duman oluştu. Yatağan Termik Santrali önünde bekleyen işçiler Termik Santral arazisi içerisinde yanan lastiklerin olduğu alanı söndürmek için gelen Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Grup Amirliği’ne ait itfaiye aracını da içeri sokmadı. Yanan lastikler nedeniyle termik santral ve civarından yoğun siyah duman oluştu. Sabah saatlerinde linyit sahasından çalışan işçiler Yatağan-Milas Karayolunu kullanarak Termik Santrale ulaştılar. İşçiler bir süre Yatağan Termik Santrali önünde Yatağan-Milas Karayolu’nu trafiğe kapatmaları nedeniyle bir olaya gitmeye çalışan ambulans güçlükle ilerleyebildi. Muğla İl jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, Yatağan Termik Santrali önüne gelerek TES İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik ve Maden İş Sendikası Yatağan ve Havalisi Şube Başkanı Süleyman Girgin ile görüştü. İşçiler Pazar gecesi saat 22.00’da başlattıkları eylemlerini sürdürüyor.
Yaşanabilecek olumsuz bir duruma karşı santral ve çevresinde jandarma ve polis tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı.
Kaynak: İHA