Veteriner Kardeşler Kayıp Köpeklerini El İlanıyla Arıyor

Sinop'un Gerze ilçesinde yaşayan veteriner iki kız kardeş kaybolan köpekleri "Fındık"ı hazırladıkları el ilanlarını ilçelerinde ve Sinop merkezde dağıtarak arıyor.

Gerze İlçe Tarım Müdürlüğünde veteriner hekim olarak çalışan Betül Caniklioğlu, AA muhabirine, 8 yıldır baktıkları kaniş cinsi köpekleri Fındık'ın geçen hafta kaybolduğunu söyledi.

Tüm arama çalışmalarına rağmen köpeklerini bulamayınca el ilanı hazırladıklarını belirten Caniklioğlu, Gerze'de ve Sinop'ta el ilanlarını dağıttıklarını, uygun yerlere yapıştırdıklarını anlattı.
Kayseri Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi son sınıfta okuyan Burcu Caniklioğlu da sosyal paylaşım sitelerinde de seslerini duyurmaya ve köpeklerini bulmaya çalıştıklarını ifade ederek, "Fındık'la uzun süre birlikte yaşadık. Okul nedeniyle evden ve Fındık'tan ayrılmak zorunda kaldım. Fındık'ın kaybolmasına ablam gibi ben de çok üzüldüm. Onu her yerde arıyoruz. İnşallah buluruz" dedi.

Caniklioğlu, kahverengi olan köpeklerinin sol tarafından bir operasyon geçirdiğini, iyi görmediğini, dişlerinin de olmadığını, kaybolmadan bir süre önce de tüylerini tıraş ettiklerini kaydetti.

Kardeşler, "Can dostu olarak evlat gibi sevdiğimiz Fındık'ı bulanlar insanlık namına 0532 543 52 48 numaralı telefona bildirsinler" dedi.

Kaynak: AA