Engelliler İçin 150 Tekerlekli Sandalye Dağıtıldı

Havza ilçesinde, AK Parti Samsun Milletvekili Prof. Dr. Tülay Bakır'ın girişimleri ile temin edilen 150 tekerlekli sandalye, düzenlenen törenle ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Havza Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezinde düzenlenen törene, AK Parti Samsun Milletvekili Bakır ile Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Karadeniz Engelliler Federasyonu (KEF) Başkanı Selman Saruhan, AK Parti Havza, Kavak, Ladik ve Asarcık ilçe başkanları ile engelliler ve aileleri katıldı.

Bakır, yapılan girişimlerle 210 tekerlekli sandalyenin hayırsever bir iş adamı tarafından sağlandığını belirterek, "Bugün burada 150 tekerlekli sandalye dağıtacağız. 60 tanesini daha sonra dağıtacağız. Amacımız 17 ilçemizde bu sandalyelerden dağıtmak. Benim amacım biraz daha bu konuya dikkati çekmek. Devletimiz tüm engelli kardeşlerimizi sahiplenmiştir. Bu belki dünyanın bir çok ülkesinde yok" dedi.

KEF Başkanı Saruhan, Türkiye'de "engellinin" tanımının olduğunu ancak "engelin" tanımının olmadığını ifade ederek, "Kimse bu tekerlekli sandalyeye oturmak istemez. Eğitimi biz yıllarca engelliye verdik ama aile ve topluma vermedik. Burada yanlış yaptığımızı gördük. Eğitimi hem aileye her topluma vermemiz gerektiği kanısına vardık" diye konuştu.

Havza Belediye Başkanı Murat ikiz de ilçeye engelliler merkezi açılması için 30 dönüm yer tahsisi yapıldığını, hayata geçmesi halinde Samsun'da ikinci engelliler merkezi olacağını söyledi.

Konuşmaların ardından Tülay Bakır, tekerlekli sandalyeleri ihtiyaç sahiplerine teslim etti. Engellilerle yakından ilgilenen Bakır, ilçe belediye başkanları ile birlikte tekerlekli sandalyelere oturdu. Programın sonunda Bakır'a, Havza Huzurevi'nde kalan engelliler tarafından yapılan ahşap boyama hediye edildi.
Tekerlekli sandalye alan ihtiyaç sahipleri ise mutlu olduklarını söyleyerek, katkıda bulunanlara teşekkür etti
Kaynak: AA