Ak Parti Kütahya Milletvekili Kavuncu Açıklaması

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, "Önümüzdeki aylarda, Eskişehir-Tavşanlı arasında, elektrikli tren seferleri başlayacak. Önce yük trenleri daha sonra da yolcu trenlerimiz peyderpey değişecek. Balıkesir hattının da tamamlanmasıyla bu hatta elektrikli sisteme geçecek" dedi.

Kavuncu, Tavşanlı ilçesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Kütahya'da dizel lokomotiflerin yerini elektrikli trenlerin alacağını söyledi.

Eskişehir-Kütahya-Balıkesir tren yolunda çalışmaların sürdürüldüğünü belirten Kavuncu, "Buralara eklenecek olan yeni sinyalizasyon sistemi ile de mevcut 'Trenleri Merkezden İdare' sistemine dahil olunarak, daha çok tren seferinin mümkün olacak. Önümüzdeki aylarda, Eskişehir-Tavşanlı arasında, elektrikli tren seferleri başlayacak. Önce yük trenleri daha sonra da yolcu trenlerimiz peyderpey değişecek. Balıkesir hattının da tamamlanmasıyla bu hatta elektrikli sisteme geçecek" diye konuştu.

Kavuncu, bu güzergahların tamamlanması halinde Kütahya'nın Bandırma'ya oradan da feribotla Avrupa'ya bağlanacağını dile getirdi.
Bu hattın ekonomik değerin çok yüksek olacağını vurgulayan Kavuncu, şöyle konuştu:
"Ray değiştirme çalışmaları şu anda Tavşanlı-Balıkesir hattı ile Gökçedağ-Nusrat istasyonları arasındaki yaklaşık 110 kilometrelik kısımda devam ediyor. Bu bölge coğrafi olarak dağlık ve engebeli olduğu için çalışmalar da güçlükler çekiliyor. Heyelan gibi zorluklar oluştuğu için kesin bitiş tarihi verilememekle birlikte, çalışmaları yakın olarak takip ettiğimizi söyleyebilirim. 330 kilometre hat boyunca yürütülen bu projenin toplam tutarı, 110 milyon lira. Elektrikli trenlerin devreye girmesiyle petrole bağımlılığımız azalacağından, petrole ödenen dövizden tasarruf edilerek cari açığa olumlu yönde katkı sağlanacaktır."
Kaynak: AA