Vosvoslardan Organ Bağışına Destek

İzmirli Vosvoslar organ bağışı için bir araya geldi, İzmir’in kıyıları renklere büründü.

Vosvoslardan Organ Bağışına Destek

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nün 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası etkinliklerine İzmir Volkswagen Sevenler Derneği destek verdi, 24 Volkswagen, üzerlerine ‘Organ Bağışı Hayat Kurtarır’ cümlesini tamamlayan harfler takılarak yola çıktı.

Bostanlı Pazaryeri Otoparkı’nda, saat 13:00 de başlayan etkinliğe İzmir Volkswagen Sevenler Derneği 40 araçla destek verdi. Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün organ bağış standı açtığı Bostanlı’da organ bağışı konusunda bilgilendirici broşürler dağıtıldı, organ bağışında bulunmak isteyen kişilere organ bağış formu dolduruldu.

“TOPRAK OLACAĞINA GÖZ OLSUN”
Etkinliğe katılan İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Türkyılmaz, organ bağışı konusunda verdikleri destekten dolayı İzmir Volkswagen Derneği’ne teşekkür ederek şöyle konuştu: “Amacımız organ bağışına dikkat çekmek, anımsatmak, bu konudaki duyarlılığı, farkındalığı artırmak ve organ bekleyenlerin organ beklerken ölmemeleri. Umuyorum ki hedefe ulaşma noktasında payımız olmuştur. Bunu değişik alanlarda da tekrarlayacağız. İzmir organ bağışında ilk sırada yer alıyor. Ama İzmir bu çalışmaya daha büyük katkı verecektir. Şöyle ki bir stadyum dolusu insan organ nakli beklerken, bir stadyum dolusu insan da her yıl ölüyor. Bizler yakınımızın beyin ölümü aşamasında tereddüt duymadan ‘Toprak olacağına birine göz olsun’ diyebilmeliyiz. Bu bizim çocuğumuz, annemiz ya da gün gelir biz olabiliriz.”
Volkswagen Sevenler Derneği Başkanı Kerim Öztürk ise organ bağışına destek olmaktan memnuniyet duyduklarını belirtti.

KORTEJE BÜYÜK İLGİ
Gündoğdu Meydanı’na gelen kortejin, kornea naklini iki vosvosun farlarını değiştirerek canlandırmaları büyük ilgi gördü. Konak İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün organ bağış standının yer aldığı Gündoğdu Meydanı’ndaki etkinlikte Volkswagen Derneği Başkanı Kerim Öztürk, İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Türkyılmaz’a teşekkür etti. Öztürk ardından İzmir İl Sağlık Müdürü Organ Bağışı’ndan Sorumlu Müdür Yardımcısı Dr. Hakan Bayrakçı ve ekibine plaket verdi. Etkinlik, grubun İnciraltı turunu tamamlaması ile son buldu.
Kaynak: İHA